Godskesen trekker seg – dersom Bruun-Gundersen gjør det samme

Stortingsrepresentant Ingebjørg Godskesen tilbyr å trekke seg fra kampen om stortingsplass for Frp i Aust-Agder dersom også motkandidat Åshild Bruun-Gundersen gir opp kampen.

Stortingsrepresentant Ingebjørg Godskesen tilbyr å trekke seg fra kampen om stortingsplass. Men på en betingelse: motkandidat Åshild Bruun-Gundersen må også gi opp kampen.

NETT-TV: Ingebjørg Godskesen sier hun vil skape ro i partiet.

Etter en bitter nominasjonsstrid i Aust-Agder Frp tilbyr stortingsrepresentant Ingebjørg Godskesen nå å tre til side under forutsetning av at Åshild Bruun-Gundersen gjør det samme. Med det håper hun partiet kan samles om en helt ny kandidat.

Åshild Bruun Gundersen Ingebjørg Godskesen

Åshild Bruun Gundersen og Ingebjørg Godskesen kjemper om førsteplass på stortinglista til Aust-Agder Frp.

Foto: NRK

Fastlåst

– Situasjonen nå er ganske fastlåst. Det ser ut som det ikke er noen løsning. Derfor oppfordrer jeg Bruun-Gundersen og meg selv til å trekke oss fra lista, slik at partiet kan finne en ny toppkandidat som kan skape ro i partiet, sier Ingebjørg Godskesen.

– Jeg er veldig glad i partiet, og ønsker på denne måten å skape ro. Det forutsetter også at eksklusjonssøknadene også blir trukket tilbake, sier Godskesen.

Vil kjempe om hun må

Dersom Bruun-Gundersen fortsatt vil stille på nominasjonsmøte, så stiller Godskesen mot henne.

– Ja, det gjør jeg. Men jeg ønsker å gjøre det på denne måten at begge trekkes oss. For denne farsen kan ikke fortsette, sier Ingebjørg Godskesen.

Hun er redd for at partiet blir utradert i Aust-Agder dersom striden fortsetter, og de to ikke trekker seg fra kampen.

– Om vi viser at vi setter partiet høyest og trekker oss til side og får frem en ny kandidat så tror jeg vi har sjanse til å få en Frp-politiker fra Aust-Agder på Stortinget til høsten, sier Godskesen.

Godskesen har ikke snakket med Bruun-Gundersen om dette.

Åshild Bruun-Gundersen

Åshild Bruun-Gundersen ble valgt til partiets førstekandidat i det første nominasjonsmøte til Frp i Aust-Agder.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Vil ikke trekke seg

Åshild Bruun-Gundersen sier til NRK at hun ikke har planer om å trekke seg fra nominasjonskampen.

– Jeg retter meg etter de beslutninger som er tatt på det lovlige nominasjonsmøtet der jeg ble valgt som førstekandidat, og det er normal praksis at mindretallet retter seg etter den beslutningen, sier Bruun-Gundersen.

– Jeg tror at Ingebjørg ønsker å skape ro i partiet og mener hun har funnet en løsning som kan fungere. Men jeg mener beslutningen får være opp til partiet å ta, sier hun.

Selv føler hun at hun fortsatt at jeg har partiets støtte.

– Jeg føler en god støtte. Og jeg kommer til å respektere beslutningen som nominasjonsmøte skal ta. Jeg gleder meg til det hele er ferdig, sier hun.

– Støyen er ikke god for partiet

Frp-ordfører i Mandal i nabofylket Vest-Agder har ikke noe klart forslag til en løsning på striden i aust.

Alf Erik Andersen

Alf Erik Andersen håper det snart blir ro i partiet i Aust-Agder.

Foto: Lars Gunnar Eie / NRK

– Jeg vil ikke bedømme om det rette er at begge trekker seg. Det må de finne ut av selv. Men det at noen vil finne løsninger er godt for prosessen. Så får noen andre bestemme hva som er riktig løsning, sier Alf Erik Andersen, ordfører i Mandal (Frp).

– Støyen i Aust-Agder Frp er ikke god for Fremskrittspartiet. Det som kan gjøres for å skape ro - må gjøres. Vi merker at støyen sprer seg i hele fylket, og også i Vest-Agder, sier han.

Vi treffer mange velgere på gata, og det viser seg at uroen i aust påvirker folk langt vest i Vest-Agder, sier Andersen.

Sikre mandater

– Jeg er opptatt av at de nå skaper ro i partiet i Aust-Agder. Nå må vi sikre ett mandat fra Aust-Agder og to fra Vest-Agder i valget til høsten. Jeg har ikke noen sterk formening om hva de bør gjøre for å løse problemene, sier Helge-André Njåstad, som er stortingsrepresentant for Hordaland Frp.

Han har ikke planer om noen hemmelige møter med austegdene i løpet av helgen. Årsaken til at han er på Sørlandet nå er årsmøte til Vest-Agder Frp.