NRK Meny
Normal

Frp på frierferd i Vennesla

Siv Jensen ble advart av de eldre mot å spise svele med kniv og gaffel.

Siv Jensen

Siv Jensen

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Partiformann i Fremskrittspartiet, Siv Jensen, var torsdag formiddag på besøk i Vennesla.

Men før hun skulle gi venndølene litt valgflesk å tygge på, tok hun seg tid til å besøke Venneslaheimen omsorgssenter, der beboerene satt ute å koste seg med sveler i sommervarmen.

Jensen fikk en varm velkomst, men ble advart av de eldre mot å spise svelene med kniv og gaffel, som Gro Harlem Brundland gjorde da hun var på besøk.

Svelehjelp

- Får du det til? Jeg skal stå ved siden av deg og hjelpe, sier Gerd Nomeland og sikter til svelespisingen.

Nomeland bor på Venneslaheimen, og synes det er veldig trivelig at Jensen er på besøk.

- Hun er så god! Frp har jeg ikke så sans for, men hun er i allefall "goselig", sier Nomeland.

Fra Vennesla?

Bertha Holtet, som er 102 år gammel fikk også fint besøk på rommet sitt. Da Siv Jensen kommer må hun ta på seg høretelefonene, så det celebre besøket kan snakka til henne gjennom en mikrofon.

- Liv Jensen? Er du fra Vennesla? spør Holtet.

- Nei, jeg sitter på Stortinget jeg, svarer Jensen.

- Oi, oi, det er ikke mange som får så fint besøk! Det var veldig koselig, sier Holtet, som forteller partiformann Jensen om et godt liv på Venneslaheimen.

- Jeg kan spise meg god og mett og kan sove middag. Her er det så fint og greit, og jeg er i grunnen frisk, sier Holtet.

Hun er så god! Frp har jeg ikke så sans for, men hun er i allefall "goselig".

Gerd Nomeland

Må øke bemanningen

Men selv om Siv Jensen fikk se glade og fornøyde beboere og fine fasiliteter minnet de ansatte henne om at grunnbemanningen på Venneslaheimen er for dårlig. Og at det fører til slitne og overarbeidede omsorgsarbeidere.

- Vårt problem er bemanningen, ellers har vi det bare bra. Få opp grunnbemanningen, så skal vi vise hva vi er gode for, sier Solveig Heimsæther og Kirsten Johannesen.

Og budskapet om dårlig bemanning nådde Siv Jensen, selv om hun stort sett så idyll under besøket.

- Vi må gjøre noe med bemanningen i eldreomsorgen. Jeg synes det er synd at vi i 2007 fortsatt må bruke tid og krefter på å diskutere eldreomsorgen. De utfordringene burde blitt løst, med tanke på alle de løftene som er blitt gitt gjennom mange, mange år, sier Jensen.