Frp fortsetter å bruke politivideo

Fremskrittspartiet fortsetter å bruke kinoreklamen med to politimenn sammen med stortingskandidat Lene Langemyr. Politiet får kritikk både utenfra og innenfra, men kan ikke hindre videre bruk.

NETT_TV: To uniformerte politimenn har deltatt i en reklamefilm for Fremskrittspartiet. Politimester Kirsten Lindeberg mener hendelsen er sterkt beklagelig.

Politimenn deltar i reklamefilm for Frp

NRK Sørlandet fortalte onsdag om to politimenn, som har deltatt i en reklamefilm for Fremskrittspartiet i Aust-Agder. Filmen har vakt oppsikt og sterke reaksjoner innad i politiet.

Snurrer videre på kino og nett

Lene Langemyr (FrP)

Lene Langemyr (Frp) sier filmen vil gå på kino som planlagt fram til valget.

Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK

– Filmen kommer til å gå som planlagt. Vi legger ikke på is noe vi har gjort lovlig. Vi har vårt på det tørre, dette er en intern sak i politiet, sier stortingskandidat for Frp i Aust-Agder, Lene Langemyr.

Hun opplyser videre at filmen vil gå på kino i Lillesand, Grimstad og Arendal fram til 8. september. I tillegg ligger den på Youtube.

Misforstod innhold

Politimesteren har beklaget sterkt at to uniformerte politimenn ble med i filmen, og gjorde det svært klart at politiet skal opptre nøytralt i forhold til politikk.

I dag beklager også stasjonssjefen i Grimstad.

– Dette er blitt helt galt og er veldig uheldig. Jeg fikk dessverre ikke kvalitetssikret sluttresultatet. Hadde jeg fått det, så hadde dette aldri blitt godkjent, sier stasjonssjef Terje Gundersen til Agderposten.

Han var selv involvert i godkjenningen av filmen, men at han misforstod og trodde politifolkene og politibilen ville bli en mer anonym kulisse.

Langemyr sier politiet fikk se det klippet med politimennene, men ikke hele den ferdige filmen.

– De fikk et utkast, og det ble kun gjort små endringer etterpå i innledningen, men de fikk se det de var med på i riktig sammenheng, og uten at den delen ble endret, sier Langemyr.

Burde stanses

Omdømmeekspert Trond Blindheim uttalte til NRK Sørlandet i dag tidlig at det er uheldig at politiet har stilt opp i en politisk reklamefilm.

Blindheim mener også at videoen nå bør fjernes.

Både Frp sentralt og leder i Frp Aust-Agder, Anders Kylland, opplyser at dette ikke er tema.

Lokal leder i Politiets Fellesforbund, Ernst Olav Lunde, sier seg fornøyd med hvordan politimester Kirsten Lindeberg har håndtert saken.