FrP-familien fra Kvinesdal

Familien Larsen på Feda i Kvinesdal er meget aktive i politikken. Det spesielle er at hele familien er engasjert i Fremskrittspartiet. 

FrP-familien Larsen fra Feda i Kvinesdal

Både far, mor, sønn og datter er aktive FrP-medlemmer. Tre av dem var på plass under helgas årsmøte i Vest-Agder FrP.

Sønnen i familien, Kjell Ivar Larsen, er varaordfører i Kvinesdal og han er i tillegg første varamann til Stortinget for Vest-Agder FrP. Datteren i familien, Tone Karin Øystøl, er nominert på 3.plass på fylkestingslista i Vest-Agder. Far sjøl, Kjell Ludvig Larsen, sitter i styret i fylkespartiet.

Mor mest aktiv

- Men det er mor som er mest engasjert, ifølge Kjell Ivar Larsen. Torhild Larsen er gruppeleder i kommunestyret for Kvinesdal FrP. Dessuten representerer hun partiet i formannskapet i Kvinesdal. Hun er den i partiet som har lengst fartstid i kommunestyret for FrP og har sagt seg villig til å gå på nok en valgperiode.

Men rett skal være rett: En annen bror av Kjell Ivar og Tone Karin holder seg utenfor politikken.
- Men det blir alltid en del politisk snakk hjemme, men nå er vi jo veldig enige for vi mener jo alle at FrP har en god politikk, sier Kjell Ludvig Larsen.

Politikk rundt middagsbordet

- Vi kan ikke unngå å bli engasjert når det alltid var mye snakk om politikk rundt middagsbordet når vi vokste opp, sier Tone Karin.
- Foreldrene våre har alltid vært engasjert i det som skjer og på den måten har jo vi også blitt engasjert, sier hun.

De tre barna til Torhild og Kjell Ludvig Larsen er født i USA og den amerikanske ånden preger familien.
- Vi er fan av Ronald Reagan, innrømmer FrP-familien.
- Vi har jo et partiprogram som inneholder mye av det Reagan stod for, sier Tone Karin til NRK.

- Eplepartiet er best!

Hun har to barn og hennes ene sønn på 14 år begynte allerede som 4-åring å samle på FrP-pins. Om de følger etter de voksne i familien og blir aktive i politikken er ennå for tidlig å si. Men Kjell Ivar Larsen har følgende historie om nevøen:
- Da han som 5-6-åring ble spurt om hvilket parti som var det beste, kom svaret med klar henvisning til partilogoen: Jo, det er eplepartiet!