Kan bli pensum

Brannen i Froland viser at opplæringa har gått ut på dato, mener brannsjef.

Brann
Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Brannen i Froland kan bli pensum for brannmenn under opplæring.

Det tror vakthavende brannsjef i Froland, Ove Frigstad.

Ove Frigstad

Fagleder i Østre Agder brannnvesen, Ove Frigstad, sier de har lært mye nytt under brannen i Froland.

Foto: Odd Rømteland

NETT-RADIO: FROLAND KAN BLI PENSUM

Han mener storbrannen viser at opplæringa er gått ut på dato.

- Planene som brukes under opplæring er gått ut på dato, føler jeg. Det samme er planer i forhold til ressursbruk og organisering ved store ulykker og hendelser som vi har hatt her, sier Frigstad.

Har lært mye

Frigstad har ledet brannmannskapene i flere døgn i Froland. Han sier de har lært mye om hvordan de skal organisere seg bedre.

NETT-TV: FRONTKJEMPERE I FROLAND

SE BILDENE: STORBRANNEN I BILDER

Det har siden mandag kanskje vært over tusen mennesker i sving fra Sivilforsvaret, Heimevernet og brannmenn fra hele Sør-Norge.

Brann Froland

Brannkonstabel Birger Haaland, fra Mandal og Brannvesenet Sør, forteller nyankomne HV soldater fra Arendal hva de skal hjelpe til med ved Belland Gård søndag ettermiddag.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Blant annet har mannskapene blitt bedre til å forflytte seg, både med mannskap og ustyr. Nå tror han at dette blir pensum for brannmenn under utdanning.

- Ja, jeg tenker på Norges brannskole og opplæringa der. Den kunnskapen vi har fått her, kan gå inn i grunnkursene som brukes. Jeg er også sikker på at Sivilforsvaret vil vurdere å se på erfaringene vi har gjort.

- Jeg håper og tror at folk vil lære av denne brannen, og vi vil gå i dialog med alle som driver opplæring av sine mannskaper, sier Frigstad.

NETT-TV: FROLAND ER REDDET FRA BRANNEN