NRK Meny
Normal

Fra perm til plate

Etter å ha skrevet sanger i ti år bestemte Kaare Lauridsen seg for å gå i studio. Nå er sirdølen ute med plate under navnet Strangeways.

Kaare Lauridsen

Kaare Lauridsen er ute med plate.

Foto: Janne Aateigen/NRK

Kaare Lauridsen er rektor på Sirdal kulturskole og bruker mye tid på musikk.

Han hadde fylt mange permer med egne sanger, da han bestemte seg for å spille inn plate.

– Jeg fant ut at enten måtte jeg slutte å skrive, eller så måtte jeg gjøre noe med det, forteller Lauridsen. Og da ble valget å gå i studio og spørre gode musikkvenner om de ville bidra på innspillingen.

Musikalsk blanding

– Jeg har vært heldig å få velge på øverste hylle i musikkmiljøet rundt meg, smiler Lauridsen. Han nevner navn som Joe Rusi, Ingvald Vassbø og Ann Kristin Eikeland som gode hjelpere på albumet.

– Musikalsk har jeg lånt fra både rock, country, blues, jazz og vise, så det er blitt en god blanding av mange forskjellige stilarter, beskriver han.

Lauridsen skriver tekster på både engelsk og norsk. Da han gikk gjennom sangsamlingen sin, bestemte han seg for å satse på de engelske sangene denne gangen.

– Jeg skriver om alt mulig, forteller han.

– Jeg er opptatt av samfunnet og verden rundt meg og når jeg blir opprørt eller berørt av noe som skjer, blir det gjerne en sangtekst ut av det, utdyper han.

En skrotnisse

Kaare Lauridsen har mange jern i ilden og Strangeways er en av tingene han bruker fritiden på.

– Jeg er en slags skrotnisse som finner på mye rart, smiler han, så derfor er ikke Strangeways det jeg kaller «bandet mitt», men et prosjekt.

– Dette er et prosjekt på linje med alt det andre jeg driver på med, forklarer han.

– Men jeg satser på å fortsette med Strangeways framover også, forteller Kaare Lauridsen, som har med seg plata «Ain’t ever gonna be right» på SørlandsScenen i ettermiddag