Skal padle fra Lindesnes til Strømstad – i ett strekk

Jarle Føreland og Tony Teigland regner med å bruke 70 timer på den 350 kilometer lange padleturen fra Lindenes til Strømstad. De har ingen planer om å gå i land.

Jarle Føreland og Tony Teigland regner med å bruke 70 timer på 350 kilometer lange turen fra Lindenes til Strømstad i Sverige. De har ingen planer om å gå i land.

Turen de to eventyrlystne 49-åringene skal ut på er for mange helt utenkelig, men Jarle Føreland og Tony Teigland gleder seg og har trent i over ett år.

– Det er en del praktiske ting vi har måtte finne løsninger på. Alt som går inn, går jo ut. Og i tillegg må vi jo få noen timer søvn, sier Tony Teigland.

De to har brukt utallige timer på å planlegge turen, og har til og med laget sin egen seng ved å slå sammen de to kajakkene.

– Det blir en flytende dobbeltseng. Her ligger vi utrolig godt, altså, fleiper Jarle Føreland og viser NRK hvordan de to skal ligge for å få litt søvn på turen.

Slik skal de sove

SLIK SKAL DE SOVE: Jarle Føreland og Tony Teigland håper å få noen timer på øyet i løpet av turen fra Lindesnes til Strømstad.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

150.000 åretak

De har regnet ut at kajakkturen fra Lindesnes til Strømstad i Sverige vil kreve cirka 150.000 åretak. Det kan bli tungt, men begge er vant til krevende utfordringer.

Jarle Føreland og Tony Teigland

KLARE FOR TUR: Jarle Føreland og Tony Teigland planlegger å starte turen en gang mellom 18. mai og 23. juni. Alt avhenger av været.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Jarle, som kom på ideen, har blant annet krysset Skagerak fra Sørlandet til Danmark, og nå er planen å kunne ramme inn Skagerak med GPS-spor.

– Dette er ikke en midtlivskrise, men en midtlivs-mulighet, sier Teigland.

Begge de to 49-åringene jobber innenfor rus og psykisk helse i Kristiansand. De bruker mye tid med deltakere i naturen for sammen å løse utfordringer. Det kan enkelt overføres til utfordringer i hverdagen.

– Det vi opplever i naturen kan vi overføre til hverdagen. Vi setter oss mål og jobber mot dem. Ingen dager er like og vi kommer til å møte motgang. Opplevelsene vi får på denne turen skal vi ta med videre i arbeidet vårt, sier Teigland.

Ingen planer om å forlate kajakken

Ideen om å padle hele turen i ett strekk var det også Jarle som kom på. De skal spise, sove og gjøre sitt fornødne i kajakkene.

De har ingen planer om å gå i land for å ta seg en pause i løpet av den 350 kilometer lange padleturen.

– Utfordringen blir å få i seg nok mat og væske, slik at vi ikke går tom for energi, sier Føreland.

Det er ikke satt noen eksakt dato for når turen skal gjennomføres, men om værgudene viser seg fra en god side, vil de gå i gang mellom 18. mai og 23. juni.

– Vi er avhengig av godt vær. Vi skal ikke ta noen sjanser. Blir været for hardt underveis, venter vi, sier Teigland.

Jarle Føreland og Tony Teigland

150.000 ÅRETAK: Turen mellom Lindesnes og Strømstader 350 kilometer lang. Jarle Føreland og Tony Teigland har regnet ut at det kreves cirka 150.000 åretak for å gjennomføre turen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK