Fra Kristiansand til Kina

27-åringen skal i sommer spille 35 konserter, fra Kristiansand til Kina. Onsdag spiller han på SørlandsScenen.

Bent Ivar Depui Tversland

Depui - reiseglad artist.

Foto: Janne Aateigen / NRK

På Kulturnatta

Bent Ivar Depui Tversland er opprinnelig fra Evje, men har flettet sine musikalske strenger til et nett over store deler av landet.

Når han i begynnelsen av juli reiser til Kina er det med et band fra Bergen. Men førstkommende helg er det bare han selv og hans gitar som opptrer på Kulturnatta i Kristiansand.

Ny plate

Depui – som han forkorter navnet til som artist – har reist og spilt mye både i Norge og utlandet. Og han overnatter til og med i telt, der det er nødvendig. – Jeg har egentlig hatt det veldig greit, sier singer/songwriteren.

På ettersommeren kommer han med en ny plate. – Det blir en tøff plate som jeg tror jeg blir veldig fornøyd med, sier Depui som varsler påvirking fra Tom Waits og Kaizers Orcherstra – blant andre.

Bent Ivar Depui Tversland

Depui - snart klar med plate.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Populær på youtube

- Men det blir også noen rolige ballader, sier Depui som har fått mange treff på youtube for sin sang ”King” med Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars på kor og hardingfele.
På Sørlandsscenen gjør han den balladen alene i studio, med sin egen stemme og gitaren.

Lotta vurderes

I ukens ”MusikkSnakk” tar anmelder Øyvind Nyvoll for seg plata til 13 år gamle Charlotte ”Lotta” Kristiansen fra Tromøya i Arendal.

Nyvoll mener Lotta er en ung artist med mange muligheter. Det er mye bra med plata hennes, hun synger bra og har en stemme som i følge Nyvoll vil utvikle seg i riktig retning.

Rapper østlandsk

– Men hvis hun skal bli lagt merke til i mengden av artister bør hun ta noen selvstendige valg med stemmen og stilen, mener Nyvoll.

– Kanskje det er en ide å synge på sin egen dialekt? Spør Nyvoll som særlig synes det er rart når arendalsjenta rapper på østlandsk.

"Ruler sykt"

Men han understreker at han liker det han hører. Og han er svak for Lottas formulering ”Du ruler sykt når du danser”.


Hvor mye han gir Lottas plate ”Bevis at du tør” hører du på SørlandsScenen.

Har du tips om lokale musikktalenter? Send tipset til: sorlandsscenen@rk.no

Charlotte Lotta Kristiansen

Lotta får mange godord.

Foto: Reidar Mosland / NRK