Fotballkampen som ingen vil vinne

Fotballaget Rygene skal møte Lyngdal til opprykkskamp fra 3. til 2. divisjon. Det kan tenkes at det vil være et høydepunkt i fotballkarrieren for begge lagene, men her er det ingen som faktisk vil rykke opp.

Rygene IL

Rygene IL holder til i Arendal. – De fleste spiller bare for å ha det gøy, forteller Astri Merete Andersen.

Foto: Rygene IL

– Når fløyta går så er det vel ett eller annet som skrur seg på i topplokket for å vinne kampen, men det spørs om en gir maks. Vi vil selvfølgelig vinne kampen, men det har en bismak. Det blir en snodig kamp.

Det sier trener for Rygene idrettslag, Svenn Roy Dalen.

Til tross for at ingen av damelagene har lyst å rykke opp, må de likevel spille opprykkskamp neste onsdag.

– Ikke god nok

Rygene IL spiller

Astri Merete Andersen er angrepsspiller på Rygene IL.

Foto: Rygene IL

Hvis fotballagene ikke dukker opp til kamp risikerer de nemlig å få en kraftig bot. I tillegg blir de plassert i laveste divisjon.

Det var Lister24 som omtalte saken først.

Astri Merete Andersen som er spiss på Rygene IL, sier det blir en vanskelig hverdag dersom det blir opprykk.

– Det passer svært dårlig for de aller fleste spillerne på laget. Det blir altfor mye reising og trening rett og slett, i forhold til familieliv og slikt.

Andersen forteller at hun bare spiller fotball for gøy.

– Vi ønsker å spille i 3. divisjon fordi det passer oss veldig greit med treningsmengde og reiser. Det er veldig sosialt, med en veldig fin gjeng som bare spiller for å ha det gøy og for å få litt mosjon.

Treneren hennes, Svenn Roy Dalen, vil heller ikke at laget skal rykke opp.

– Vi er hverken gode nok, mange nok, eller har tid til å reise så det er ikke sjanse. Når du skal reise til Oslo og spille kamper så går ikke det, sier Dalen.

Lyngdal IL

Lyngdal IL liker seg best i 3. divisjon.

Foto: Lyngdal IL

Risikerer bot

Et opprykk for Lyngdal idrettslag vil føre til at de hadde blitt ett av fotballagene i Norge med lengst reiseavstand, ifølge Anders Birkeland, trener for Lyngdal.

– Vi vil gjerne vinne fotballkamper, men vi har ikke lyst på det opprykket fordi laget ikke er klar for å ta det steget opp i divisjonene.

Laget som vinner kampen kan søke om å slippe opprykk.

Lyngdal IL trener

Lyngdal-trener Anders Birkeland (t.h.), sier laget vil gi fra seg plassen dersom de vinner.

Foto: Lyngdal IL

– Vi går inn for å vinne den kampen, så sier vi fra oss den plassen etterpå. Det som burde vært en gledens dag og høydepunkt i sesongen, blir det rett og slett ikke.

Kjell Johnsen, daglig leder i Agder fotballkrets, forstår at det kan virke spesielt at de må spille om opprykk, men sier til Lister24 at reglene må følges.

– Så lenge kampen er terminfestet skal den spilles. Så lenge begge lagene spiller i laveste divisjon på Agder, vil ikke det å ikke møte få andre konsekvenser enn en bot, sier han til Lister24.

Kampen spilles på Flekkerøy 10. oktober.