NRK Meny
Normal

Grimstad i fotballrus før skjebnekamp

Grimstad er farget i gult og blått, jubelbrus fyller gatene og spenningen er til å ta og føle på.

Fotballfeber i Grimstad

Stemningen har vært høy på Apotekergården i hele dag. Her har supporterklubben ladet opp frem mot avreise til Kristiansand. Etter kampen skal det være bankett her.

Juledekorasjene som skal lyse opp byen blekner på en dag som dette. I Grimstad det er Jerv-fargene og fotballeffekter som dominerer i bybildet.

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når hjemmelaget skal møte Start til returkamp, og i tillegg kan rykke opp til eliteserien.

– Det e helt vilt, sier butikkeier Veslemøy Simmons, som driver undertøysbutikken Veslas Boutiqe i Grimstad.

Lettkledde Jerv-supportere

Hun er en av mange butikker som har vært med i den uhøytidelige konkurransen «Beste Jerv-utstilling». Hennes lettkledde modeller med Jerv-undertøy og baller i butikkvinduet har vakt oppmerksom blant byens befolkning.

– To menn holdt på dette av syklene da de syklet forbi her, flirer butikkeieren og Jerv-supporteren.

Fotballfeber Grimstad

Veslemøy Simmons kom på andreplass på den uhøytidelige kåringen om best Jerv-dekorerte butikk, som trøstepremie fikk hun billett til kampen av hovedvinneren. – Jeg gleder meg noe heilt vilt, jubler hun.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Hennes utstilling ble en god nummer to i den uhøytidelige kåringen i regi av supporterklubben.

Vinneren ble den eksklusive klesbutikken Høyere, som blant annet har byttet ut sin røde løper med en blå variant.

– Dette er høytidelig. Vi kan ikke ha rød løper da, ler butikksjef Therese Skretting.

Fotballfeber i Grimstad

Prisen for beste Jerv-dekorasjon gikk til Høyer og butikksjef Theres Skretting. Juryleder, Sindre Hålands, begrunnelse: «Uansett hvor du snur deg i denne butikken er det gult og blått. Det er helt nydelig.»

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Premien var 10 billetter til kveldens kamp, og Skretting har allerede ordnet barnevakt og er klar for å tilbringe kvelden på supportertribunen i Sør Arena.

10 – 0 til Jerv

Spenningen er stor, og adrenalinet pumper i Grimstad. Forventningene har bygd seg opp siden de tidlige morgentimer, og overalt hvor man ferdes er det én ting som folk prater om. Spesielt i i stolen til herrefrisør Johnny Lyngroth.

– Her går det mest i fotballsnakk, ja. Mange er opptatt av om Jerv har noe der å gjøre eller ikke, men det er klart de er det. Rykker de opp så er de kvalifisert, det er det beste laget som rykker opp.

Fotballfeber i Grimstad

Du kan jo gjette hva samtalen dreide seg om i Storgata Herrefrisør i dag...?

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

– Hva tror du om kveldens resultat?

– Det er dårlig karma å tippe på sitt eget lag, smiler frisøren lurt.

Sindre Håland, juryleder for «Beste Jerv-utstilling» og en sentral figur i supporterklubben, er imidlertid litt mer frittalende og optimistisk når det kommer til kveldens kamp.

– Jeg tror det blir 10–0 til Jerv. Minst, smiler han.

Laster innhold, vennligst vent..