Forventer tøff kamp og folkefest

Søndag møtes Start og Viking til lokalderby i Kristiansand. Et oppgjør med historisk sus.

Start-Viking, Gudmundur Kristjánsson

Start har allerede solgt over 4000 billetter til søndagens kamp og håper på folkefest når lagene fra Kristiansand og Stavanger braker sammen i et klassisk oppgjør. Bildet viser Starts Gudmundur Kristjánsson i duell med Vikings Veton Berisha på Viking Stadion i fjor. Da vant Viking 3-0.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

Kun ett poeng skiller Viking og Start, som ligger på henholdsvis 3. plass og 5. plass på tabellen før helgens runde.

Spillere, trenerteam og klubbledelsen i Start ser spesielt frem til nettopp denne kampen og håper kvelden skal bli en fest, både på banen og tribunen.

Historikeren

Erik

Keepertrener Erik Rutford Pedersen har levd med Start det meste av livet, og har mange gode minner fra oppgjørene mot Viking. En klubb som føltes som storebror da Start etablerte seg som et lag i den øverste divisjonen. Særlig husker han kampen i 1976, med 17 000 tilskuere på gamle Kristiansand stadion.

Lyngdølen

Tripic

Start-spiller Zlatko Tripic har vokst opp i Lyngdal og alltid hatt et godt forhold til Viking. Nå gleder han seg til å møte dem og håper at også rogalendinger på hyttene i hans hjemtrakter kommer for å få med seg en god kamp.

Direktøren

Even

Administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal har allerede solgt 4000 billetter til kampen han kaller årets klassiker. Direktøren har budsjettert med at kampen skal være en av de som trekker opp årets tilskuertall.

Treneren

Mons Ivar Mjelde

Start-trener Mons Ivar Mjelde har fått med seg at Viking har gullambisjoner og forventer at kampen blir en tøff test, men også en fest.

Start vant 4-0 over Viking på Sør Arena 16.04.2011. Her er reaksjonene fra Ole Martin Årst, Knut Tørum og Rune Jarstein.