NRK Meny
Normal

Fortsatt partnere i musikken

Marte Wulff og Thom Hell stortrives sammen i bandet «The Love Connection». Gruppa ble opprinnelig dannet som backingband til Thom Hell. Nå debuterer de med plate.

Thom Hell og Marte Wulff

Thom Hell og Marte Wulff er begge med i bandet 'The Love Connection'.

Foto: privat

Bandet har spilt sammen i mer enn ti år.

– Marte og jeg var jo kjærester da jeg dannet bandet, og da var det en selvfølge at hun skulle være med. Hun har alltid vært god til å synge, forteller Thom Hell.

– Så tok jeg kontakt med Frank Hammersland, som etter min mening er en av de beste til å lage gode poplåter. Han samlet flere av sine musikervenner og vi ble «The Love Connection».

Sterke bånd

Etter at Thom Hell hadde spilt inn to plater med bandet, sa han dem opp og fant nye folk å spille med. Men båndene var sterke, og etter noen år kom han tilbake og ble én av tre hovedvokalister i The Love Connection.

Gruppa består av sju musikere med base i Oslo: Ørjan Liavåg, Bjarte Jørgensen, Jørn Raknes (Grimstad), Vidar Ersfjord (Arendal) og de tre frontfigurene Marte Wulff, Thomas Helland (Tom Hell) fra Kristiansand og Frank Hammersland fra Bergen.

Marte, Frank og Thomas skriver låter og bytter på å synge. Debutplata består av tolv egenkomponerte låter og en eneste coverlåt: Roger Whittakers «New World In The Morning».

Liker likestilling

Det var Frank Hammersland som kom med ideen om å ha med Roger Whittakers gladlåt på plata, forteller Marte og Thomas.

Og siden alle i bandet har et forhold til den, ble det en praktisk løsning da de skulle spille inn musikkvideo.

– Da vi bestemte oss for å spille inn en video var det godt å ikke måtte velge hvilken av våre egne låter som skulle brukes, forklarer Marte Wulff.

The Love Connection

Gruppa The Love Connection består av i alt sju musikere.

Foto: Bjarte Jørgensen

– Det som er fint med The Love Connection er at vi er likestilte. Når vi kommer med låtene våre, er det ingen automatikk i at vi skal synge våre egne sanger. Vi finner ut hvem sangen passer best til og tar det derfra, forklarer Thom Hell.

Låtene på denne første plata består hovedsakelig av låter Frank, Marte og Thom hadde liggende.

– For min del var det låter som ikke passet helt inn i mitt eget Thom Hell-prosjekt og det er fint å få utløp for andre ting med dette bandet.

Innspilling i en trekkfull låve

I 2009 dro de sju musikerne til Sverige for å starte innspillingen av debutplata.

– Vi var i en trekkfull låve og det var ganske kaldt. Det var nesten som å være på leirskole, ler Marte.

– Det var intens jobbing med lange arbeidsdager og korte netter. Menyen besto vel stort sett av brødskiver, falukorv og en vindunk. Utrolig gøy, smiler hun.

Men så fikk plateinnspillingen en pause. Bandmedlemmene var opptatt med andre prosjekter, de fikk familier og årene gikk.

– Det tar helt sikkert ikke like lang tid til vi kommer med neste plate, understreker Thom Hell og sier at da kommer resten av bandet også til å bidra mer på låtskriversiden.

– Vi har som mål å møtes en gang i året og spille inn musikk. For meg er det godt å ha noe som dette å glede seg til, sier Thom Hell.

– Ja, det er et overskuddsprosjekt hele greia, understreker Marte.

Alle tekstene på plata er på engelsk. Selv om Marte Wulff har satset på å bruke morsmålet på sine egne plater, trives hun godt med å synge engelsk her.

– Det er fint for meg som skriver på norsk på egne plater å vedlikeholde engelsken, forklarer hun.

Sin egen lyd

– Det er et eller annet som skjer når dette orkesteret spiller sammen, sier Marte Wulff.

– Selv om vi kommer med våre egne tekster, får vi en helt egen lyd når vi spiller sammen. Det blir en egen Love Connection-musikk på det vi lager.

Platecover The Love Connection

Platecoveret til den nye plata.

– Det er ei variert plate som henger godt sammen. Den er propp full av musikkglede, fine melodier og masse deilige harmonier, sier Marte Wulff.

Nå gleder gjengen seg til å spille konserter sammen.

– For meg er dette ei plate med mange gode minner, føyer Thom Hell til.

– Godt sagt, Thomas, nikker musikkpartner Marte.

Du møter Marte Wulff og Thom Hell på SørlandsScenen onsdag ettermiddag, og torsdag er det «The Love Connection» som er tema i ukas Musikksnakk. Kanalen er NRK P1 og tidspunktet er ca. 16.00.

Se video: