NRK Meny
Normal

Fortsatt ledig overnatting i fjellet

Det er fortsatt ledige rom og hytter i påskefjellet på Sørlandet. Også snøforholdene er gode. Flere steder er det over to meter med snø.

Rekord Hovden

På Hovden er det fortsatt mye snø igjen til tross for at påsken er sen i år. Bildet er tatt tidligere i vinter.

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

Bortelid

På Bortelid kan påsketuristene vente seg mye snø selv om påsken er sen i år.

Foto: Kari Jeppestøl Arntzen / NRK

Til tross for at påsken er sen i år og snøen har forsvunnet flere steder i fjellet, loves det snøgaranti på de mest populære fjellområdene på Sørlandet.

– Snøforholdene er bra. Det er nok av snø i fjellet og det ligger nok til langt over påsken, sier Lasse Eidskrem, sjef på Destinasjon Hovden.

Mer vanlig å bestille rom nærme avreise

Og for dem som kunne tenke seg en tur på fjellet i påskeferien, men ennå ikke har bestilt, lover Eidskrem at det fortsatt er ledig overnatting, spesielt i den første del av påsken. Den nye trenden er nemlig at påskegjestene venter med å bestille rom og hytter stadig nærmere påskeferien.

– Det gjelder både dansker, tyskere og nederlendere. Det er blitt mer og mer vanlig å bestille rom nærmere avreise, sier han.

– Ikke redd snøen forsvinner

Også på Bortelid i Åseral er det ledig overnatting.

– Vi har leid ut mellom 60 og 70 prosent av leilighetene i påsken. I tillegg har vi mange ledige oppstillingsplasser på campingplassen, forteller Thomas Repstad i Bortelid Camping.

Også han kan lokke påsketuristene med mye snø.

– Det er nok av snø og vi er ikke redde for at det vil forsvinne før påsken. Jeg var oppe på heia i går, og det er minst to og en halv meter, sier han.

Brøytekant Ljosland

Det har kommet nok med snø på fjellet på Sørlandet denne vinteren. På Ljosland i Åseral ble brøytekantene flere steder målt til åtte meter høye.

Foto: Svein Sundsdal / NRK