Første Norgescup i Idda Arena

I helgen spilles den første Norgescup-turneringen i curlinghallen i Idda Arena. Det er en ilddåp, eller isdåp, for curlingklubben i Kristiansand som nettopp har fått sin egen hall.

– Vi var med å arrangerte en tilsvarende turnering i fjor i Snarøyahallen, så vi har litt erfaring fra før. Men det er en fin måte å starte. Få curlingnorge til å vite at vi eksisterer og at hallen er her. Det er bare gøy det, sier Tom Egil Seljås, leder i Christianssands Curling Club.

Første runde i Norgescupen

Tom Egil Seljås

Tom Egil Seljås i Christianssands Curling Club.

Foto: Øivind Eskedal / NRK

Han er ikke beskjeden på vegne av vertshallen for turneringen, som også er sesongens første runde i Norgescupen i curling.

– Vi har gjort en god jobb sammen med de fra Bygdøy Curling Club på å bygge opp isen, steinene og sånt noe. Så det er topp internasjonal kvalitet på alt sammen, forsikrer Seljås.

Seks eliteserielag og seks fra nivået under deltar i turneringen, som avsluttes søndag.

Selv om Kristiansand ble vertssted for Norgescup nesten rett etter at hallen åpnet, sier Seljås det ikke er en begivenhet som vil skje så ofte fremover.

– Realistisk så er det én gang i året, sier Seljås, og legger til at det vurderes om man skal begynne med andre turneringer der det er mer fritt for hobby-curlere å delta.

Norgescup i Idda Arena

Totalt 12 lag deltar i turneringen.

Foto: Øivind Eskedal / NRK

OL-medaljør blant deltagerne

Norgescup i Idda Arena i Kristiansand 2011

Christoffer Svae i aksjon i Idda Arena.

Foto: Øivind Eskedal / NRK

Landslaget deltar ikke i turneringen, men Christoffer Svae – mannen bak klovnebuksene som tok verden med storm under forrige vinter-OL, er innleid på et annet lag som manglet en spiller.

Han skryter også av anlegget, men tror ting vil bli enda bedre når driften i curlinghallen får satt seg enda mer.

– Anlegget er kjempefint. Det er ikke noe å si på, sier Svae.

– Det er jo i oppstarten, så de har ikke helt kontroll på steiner og is ennå og det er ikke optimale mesterskapsforhold. Så det er litt vanskelig å lese, men det er i hvert fall likt for alle, sier Svae til NRK.

Den 29-årige OL-sølvvinneren mener helt klart at curling er på fremmarsj i Norge.

– Det begynner å spre seg rundt i hele landet. OL, Kong Curling-filmen og litt sånn hjelper vel til at det blir interesse her og der. Det blir nok aldri helt folkesporten, men at flere driver med det er hyggelig, sier curleren.

Slutt på gratiscurling

Frem til helgens Norgescup har det vært fritt fram for alle som har ønsket å teste ut sporten i Idda Arena.

Heretter må man bli medlem for å kunne curle videre.

– Vi lager medlemslister fra nå av. Danner firemannslag og fordeler treningstider for å organisere det litt strammere enn det vi har gjort hittil, sier Tom Egil Seljås.