NRK Meny
Normal

Håper på «Borgersen-effekt»

Søndag spiller Start sin første kamp under Bård Borgersen. Etter en uke under ny lagledelse føler Start-spiller Espen Hoff at skiftet har gitt laget ny energi som han håper blir utslagsgivende.

Bård Borgersen

Bård Borgersen under Start-treningen mandag, som var hans første som hovedtrener.

Foto: Kim Nystøl / NRK

– For at Sarpsborg ikke skal stikke fra oss er vi nødt til å ta poeng i den kampen, og da helst tre, sier Start-spiller Espen Hoff.

På tabellen ligger laget fra Østfold ligger like over Start med fire poeng mer, før søndagens kamper.

– Vi skal helst ha med oss så mange poeng som mulig i de siste åtte kampene og helst starte poengfangsten allerede mot Sarpsborg, sier Hoff.

– Ny energi

Espen Hoff

Espen Hoff i bortekampen mot Strømsgodset 23. august.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Hoff synes laget har fått en mye energi etter trenerbyttet. Han understreker at et slikt bytte er langt fra bare positivt, men mener nye impulser har gitt laget en «energi-boost».

– Nå må vi prøve å utnytte den energien så godt vi kan i første kampen, og ta med alle tingene vi har jobbet med. Da kan det gi mer kvalitet i det vi gjør, sier Hoff.

– Hvor viktig er det med en god start under den nye ledelsen?

– Det er også viktig, men det er ikke noe tvil om at vi står ovenfor en stor utfordring uansett. De siste åtte kampene blir tøffe og det blir en kamp for å overleve i eliteserien, sier Hoff til NRK.

– Både spent og rolig

Hovedtrener Bård Borgersen er spent før kampen.

– Jeg er veldig spent, men samtidig veldig rolig. Jeg har holdt på med dette lenge, både som spiller og trener. Det eneste som nytter er å holde fokus på akkurat det du skal gjøre, og det er å spille og trene. Alt som ligger rundt av media, tanker og press må ryddes vekk, sier Borgersen til ikstart.no.

Åtte kamper gjenstår av årets sesong og nedrykksspøkelset puster Start i nakken. Før helgens runde ligger laget på samme poengsum som Mjøndalen, ett poeng foran Tromsø på nedrykk. Tromsø og Mjøndalen møtes søndag klokken 15.30.

Sarpsborg 08-Start begynner klokken 18.00. Da vil det vise seg om det blir noen umiddelbar «Borgersen-effekt».