Endelig på lufta i nye lokaler

NRK Sørlandet er på plass i nye lokaler i Markens gate i Kristiansand. Radiosendinga kom på lufta som planlagt klokken 6.03.

Første radiosending fra Markens gate 9

Programlederne Kristin Olsen og Eirik Damsgaard var første par ut i NRK Sørlandets morgensending på radio fra nye lokaler i Markens gate 9.

Foto: Thomas Sommerset / NRK

Det var spenning i lufta da Dagsnytt avsluttet klokken 6.03, og NRK Sørlandet skulle sende for første gang fra nytt studio i Markens gate 9. Det er ikke bare lokalene som er nye. Også avviklingsutstyr, studioløsninger og annen teknologi prøves for første gang i dag.

NRK Sørlandet Markens gate 9

NRKs distriktskontor i Kristiansand holder til i andre etasje i Markens gate 9.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Vinket til studio

Første par ut var programlederne i Sørlandssendinga på P1, Kristin Olsen og Eirik Damsgaard. De kom seg på lufta uten hørbare problemer.

– Vi oppfordrer alle utenfor til å vinke, så skal vi vinke tilbake, sa programlederne i starten av sendingen, mens de så ut på Dronningens gate og Markens gate midt i Kristiansand sentrum.

Etter klokken ni kan de senke skuldrene og konstatere at sendingen forløp uten teknisk trøbbel.

– Det var folk på utsiden som både vinket og blinket med billysene på vei forbi, sier de to og smiler.

NRK Sørlandets radiostudio

Programlederene Eirik Damsgaard og Kristin Olsen i studio sammen med beredskapsje Sigurd Paulsen i Kristiansand kommune.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Pilotkontor

I flere måneder har lokalene, der Nordea de siste årene har hatt kontorer, blitt forvandlet til topp moderne studio og redaksjonslokaler for NRK.

Kontoret i Kristiansand blir pilotkontor for mange distriktskontorer i landet. Det er flere og flere steder der de gamle lokalene selges og NRK flytter inn i nye, leide lokaler. Distriktsredaktør Morten Rød er veldig fornøyd med de nye lokalene så langt.

Interiør fra NRK Sørlandet i Markens gate 9

Interiøret er moderne, men med enkelte innslag fra tidligere tider.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

– NRK skal ikke drive med eiendom, men med innhold. Vi gjør dette over hele landet. Vi vil at distriktskontorene skal være sentrumsnære og der folk befinner seg. Etter oss kommer Bodø, Hamar og Porsgrunn til å flytte inn til sentrum, sier Rød.

Studio i NRK Eirik Damsgaard og Kristin Olsen

Distriktsredaktør Morten Rød i studio sammen med programlederne Kristin Olsen og Eirik Damsgaard.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

– Det som er annerledes her enn på Tangen er først og fremst teknologien. Vi håper å kunne bruke mer tid på god journalistikk i tiden som kommer. Folk flest får se litt av det nye bygget vårt på TV i kveld klokke 18.50. Og det er også mulig for folk å komme innom på besøk. Det er jo en av grunnene til at vi ligger midt i sentrum.

Beredskapssjef Sigurd Paulsen i Kristiansand kommune

Beredskapssjef Sigurd Paulsen i Kristiansand kommune var første ordentlige gjest i det nye studioet. Han snakket om fredagens ekstremregn og flommen i Kristiansand.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK