Forsøkte å stoppe Roma-tur

John T. Tjuslia fra Pensjonistpartiet ville stoppe Roma-tur for 50 ledere i Arendal kommune.

John Tellmann Tjuslia (Ap)

ROMA-STOPP: John Tellmann Tjuslia ville stoppe Roma-turen for 50 arendalsledere. (Arkivfoto)

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Er det bare sauer i Arendal bystyre som ikke tør stoppe dette, spør folk.

Signaleffekten er skummel. Jeg føler nesten at vi blir misbrukt, dette er graverende, sa Tjuslia i Arendal bystyre torsdag formiddag.

Får støtte

Bystyrerepresentanten fremmet følgende forslag: Arendal bystyre sier nei til rådmannen og de 50 som har tenkt å reise til Italia på studietur.

Olaf Bakke (Sp) støttet forslaget og spurt ordføreren om hva han mente om rådmannens skjønn.

Ordfører Einar Halvorsen nektet å behandle forslaget i bystyremøtet, og henviste til budsjettmøtet i desember.

– Det vil jeg besvare i forbindelse med budsjettbehandling når saken kommer opp der. Jeg finner ikke grunn til å kommentere den nå. Dette er et lederansvar, men utgiftene ligger i budsjettet og det skal godkjennes av bystyret, sa Einar Halvorsen.

– Dårlig signal

Varaordfører Anders Kylland (Frp) vil nå se på saken og forstår reaksjonen til Tjuslia.

– Signalene rådmannen sender er ikke gode. Å sende hele lederstaben til Roma når vi samtidig kutter andre steder er et dårlig signal å sende. Hvordan vi skal gripe dette må vi komme tilbake til, sier Kylland til NRK.no.

Kylland viser til lederavtalen til rådmannen med bystyret, der det er punkter som kan tolkes slik at rådmannen har fullmakt til å arrangere Roma-tur.

– Når vi skal spare på alle andre områder og så tillate å reise til Roma med hele lederkorpset, det kan vi rett og slett ikke akseptere, sier han.