NRK Meny
Normal

Foreslår ny storkommune- Holt kan bli navnet

Fremtiden kan bli en ny storkommune i Østre Agder. Rådmann i Arendal foreslår nå å slå sammen alle de åtte kommunene i Østre Agder, og gi kommunen navnet Holt.

Storkommuner AA Holt

– Vi må begynne og diskutere mer hva vi kan få til og hva fordelene kan være med å være en større kommune, det sier rådmann i Arendal Harald Danielsen.

Danielsen legger frem forslaget for en samlet ordførerstab i ettermiddag.

Rådmann i Arendal Harald Danielsen

Rådmann Harald Danielsen ønsker debatt blant ordførerne om en ny storkommune.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– En ny vei langs Nidelva, vil binde kystkommunene tettere sammen med innlandet, understreker han.

Navnet kan bli Holt

– Næringslivet signaliserer at det er en utfordring å skaffe nok arbeidsplasser, da synes jeg vi skal diskutere hvordan vi skal bli sterkere, sier Danielsen.

Danielsen mener at det er styrke i å samle seg. Ikke to- og to kommuner, men langt flere.

– Da blir det de og oss. Dersom alle langs Nidelva slår seg sammen og kanskje får med oss de i øst og Grimstad i vest så blir vi en kraftfull region med nærmere 90.000 innbyggere, sier Danielsen.

– Hvor mange kommuner har du med?

– Da er vi blitt åtte kommuner. Arendal, Grimstad, Froland og Åmli er naturlig å starte med og da kommer Vegårshei lett med, og da tror jeg de andre kommunene også vil vurdere det, understreker rådmannen.

– Hvilket navn velger du deg?

– Vi har tre fogderier her fra før, Sand, Holt og Nedenes, og hvis alle blir med så synes jeg det er best klang over Holt, sier han.

Danielsen har skrevet et notat til styret i Østre Agder, fordi det er der spørsmålet skal diskuteres. Han håper på en debatt.

– Nå får vi se på responsen, og argumentet om å bli sterkere i forhold til samfunnsutviklingen tilsier jo flere, jo bedre, avslutter rådmannen.

Storkommuner Aust-Agder

Dette er kommunene som rådmannen vil slå sammen til én storkommune.