NRK Meny
Normal

Fornøyd UP-sjef etter 24 timers fartskontroll

En omfattende fartskontroll på 24 timer over hele Europa fant sted torsdag. På Agder var utrykningspolitiet på plass en rekke stedet, og mange fikk et møte med politiet langs sørlandsveiene.

Utrykningspolitiet på Agder deltar nå i en omfattende kontroll, der politi over hele Europa er ute etter å ta fartssyndere. 219 politifolk er plassert på tilsammen 143 steder rundt omkring i Norge. Aksjonen startet i morges.

NETT-TV: UP-sjef i Agder, Øystein Krogstad, er godt fornøyd med å være med i den store felles-europeiske fartsaksjonen torsdag.

– På Agder ble det skrevet ut 94 forenklede forelegg og vi beslagla fem førerkort, sier UP-sjef Øystein Krogstad i Agder og Rogaland.

– Ikke urovekkende

– Det er mange, men ikke urovekkende. Vi har skrevet ut flere enn det i tidligere aksjoner. Men vi er rimelig godt fornøyd, sier Krogstad.

I Norge var hele 219 politifolk i aksjon på tilsammen 143 steder. I tillegg var utrykningspolitiets vanige patruljer ute på veiene.

– I Aust- og Vest-Agder hadde vi 26 mann ute og holdt på helt frem til midnatt. Da er det klart at det blir litt bøter av det. Men vi skulle selvsagt ønske vi hadde tatt færre, men dette er ikke skremmende, sier han.

UP-sjef for Rogaland og Agder, Øystein Krogstad

UP-sjef for Rogaland og Agder, Øystein Krogstad sier fart er farlig og dyrt.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

LES: UP vil ha flere slike, men regjeringa setter foten ned

Farlig og dyrt

Aksjonen startet torsdag morgen, og den ble avsluttet ved midnatt. I tillegg til at politiet kontrollerte hastighet, måtte alle som ble stoppet også gjennom en promillekontroll og en sjekk av førerkortet.

– Det vi børe lære av dette er at fart er farlig, og fart er dyrt. Holder man fartsgrensa så sparer man de pengene og i tillegg går antall dødsfall i trafikken ned, sier han.

Han iinnrømmer at det var veldig artig å være med på en så stor aksjon.

– Jeg tror folk synes det er gøy å være med i en større sammenheng. Samtidig er dette noe UP gjør hver eneste dag. Men å gjøre det sammen med 21 andre land og 143 plasser i Norge er jo spesielt. Så at vi fikk et noe høyere resultat enn vanlig får vi leve med, avslutter Krogstad.