NRK Meny
Normal

Fornøyd med starten av NM

Landslagssjef Petter Løvberg mener at Sofie Reisænen (17) har den rette innstillingen til å nå langt som svømmer.

Sofie Reisænen

- Det er utrolig gøy å gjøre det bra, sier Sofie Reisænen som torsdag vant 100 meter bryst og 400 meter medley i både senior- og juniorklassen under NM.

Foto: Carl Groth

– Hun har evnen og viljen til å ville legge i det ekstra treningsarbeidet som kreves. Ellers hadde hun ikke vært der hun er i dag, sier Løvberg.

Ny personlig rekord

– Det er utrolig gøy å gjøre det bra og jeg ble veldig overrasket over å vinne så mange gull, sa Reisænen til NRK etter at hun vant gull på øvelsene 100 meter bryst og 400 meter medley.

Under første dag i langbane-NM gjorde hun det bra med å svømme inn til ny personlig rekord på 100 meter bryst, som er en viktig øvelse for 17-åringen.

Petter Løvberg, landslagssjef i svømming

Landslagssjef Petter Løvberg

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Med tanke på at hun setter ny personlig rekord og blir norsk mester i både junior og senior-klassen, er vi selvfølgelig godt fornøyd med starten på NM, sier Løvberg.

Ungdoms-OL i Nanjing

NM er kun et testmål for den unge svømmeren. Mange av deltakerne er gode svømmere, men når hun i august reiser til Nanjing i Kina for å delta på ungdoms-OL venter det tøffe internasjonale motstandere.

– Under NM får vi se hvilke justeringer som må gjøres frem mor Nanjing. Sånn sett er dette en fin generalprøve, sier Løvberg.

Spent før 200 meter øvelsen under NM

Han er spent på å se Reisænens hovedøvelse under NM som er 200 meter bryst. Tidligere har hun slitt under øvelsen 100 meter bryst, der hun tok NM-medalje torsdag.

– Hun har slitt med å treffe på rytme og frekvens. I går traff hun veldig godt og det syns jeg er betryggende, sier Løvberg.

Han mener at etter denne prestasjonen så skal det tekniske sitte inne hos Reisænen. Og han er veldig spent på hva plasseringen på hovedøvelsen kommer til å bli under NM.