NRK Meny
Normal

Formoe: – Jeg synes dette er veldig beklagelig

Terje Formoe legger seg flat etter politianmeldelsen mot Kristiansand Dyrepark. Parken er anmeldt for ulovlig bruk av laserlys under sommerens Kaptein Sabeltann-show.

Terje Formoe

BEKLAGER: Terje Formoe legger seg flat etter at Dyreparken har blitt anmeldt for ulovlig laserbruk i årets Kaptein Sabeltann-forestillingen.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– Jeg synes dette er veldig beklagelig. Vi lytter på det Statens strålevern sier og vi tar det på alvor, men vi vil tilføye at alt det vi gjør i Dyreparken med Kaptein Sabeltann har et veldig høyt sikkerhetsnivå, sier Terje Formoe til NRK.no.

Skaperen av den kjente sjørøveren sier de nå skal gå gjennom rutinene for forestillingen i Kristiansand, men han innrømmer at politianmeldelsen kom som en overraskelse.

– Vi hadde forståelsen av at alt var i orden og at vi hadde alle tillatelser.

Oppdaget ved en tilfeldighet

Det ulovlige laserlyset var festet til en av skuespillernes hanske og ble oppdaget ved en tilfeldighet av en ansatt i Statens strålevern som var på forestillingen.

Ifølge VG hadde Dyreparken søkt om å få bruke laserlyset, men fikk avslag. Statens strålevern ser alvorlig på hendelsen.

– Dispensasjonssøknaden ble avslått, og det ble ikke innvilget godkjenning for bruken, sier avdelingsdirektør Hanne Kofstadmoen i Statens strålevern til avisen.

Både publikum og ansatte i Dyreparken har blitt utsatt for fare. Kofstadmoen sier det er ekstra bekymringsfullt at laserlyset er brukt i en barneforstilling.

For man kan få alvorlige og uopprettelige øyeskader av det sterke lyset.

Dropper laseren neste sommer

I årets show skal den ulovlige laseren ha vært en liten effekt, ifølge Formoe.

Nå forsikrer han at de vil droppe laseren til neste år da det samme showet skal spilles i Kristiansand.

– Vi hadde jo aldri brukt den om vi hadde visst det vi vet nå. Det er helt sikkert, sier Formoe.

Administrerende direktør i Kristiansand Dyrepark, Per Arnstein Aamot, sier han ikke var klar over at hansken ikke var godkjent før han fikk politianmeldelsen.

Han beklager hendelsen og sier Dyreparken nå er nødt til å se på sine kontrollrutiner for at noe slikt ikke skjer igjen.