Forhandler om Sør Arena

Forhandlingene mellom Kristiansand kommune og Sparebanken Sør om Starts hjemmebane fortsetter.

Sør Arena

I dag eier Sparebanken Sør Starts hjemmebane, men forhandler nå med Kristiansand kommune om en overtakelse.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

I mars kjøpte Sparebanken Sør arenaen av Start Toppfotball , fordi Start Toppfotball ikke lenger hadde råd til å eie Sør Arena, etter et underskudd på 40 millioner kroner i 2008.

Siden har banken vært opptatt av å komme seg ut av engasjementet, og banken håper at Kristiansand kommune vil kjøpe Starts storstue. I dag fortsatte de hemmelige forhandlingene mellom banken og kommunen, hvor det diskuteres vilkår og betingelser for en eventuell overtakelse.

Vil ikke belaste kommunen

Ordfører Per Sigurd Sørensen i Kristiansand sier det må vurderes nøye om kommunen skal ta over som eiere av anlegget.

- Det vi spør om er: Hvorfor skal vi som kommune være eier av dette anlegget, et kommersielt anlegg for profesjonell idrett? Vi ønsker ikke å overta et anlegg som gir en stor økonomisk belastning for kommunen i årene framover. Diskusjonen går nå på hvordan skal vi klare å matche de ulike interessene vi har, sier Sørensen.

- Vil forhandlingene ta lang tid?

- Det kan ta lang tid og det kan gå fort, det kommer an på Sparebanken Sørs iver etter å finne en løsning.

Han vil ikke kommentere hvilke tilbud og mottilbud som er gitt, men sier samtalene mest sannsynlig fortsetter.

- Er et kjøp av Sør Arena helt uaktuelt kan det bli avklart fort, men er det litt substans i det som diskuteres nå, kan det ta lang tid. Da må det en langvarig politisk prosess til og det blir en bystyresak hos oss. Kommunen overtar ikke i løpet av de første dager og uker, sier Sørensen.