Foreslått vraket: – Helt åpent i kveld

Ordfører Arild Windsland mener det er åpent hva som blir utfallet av kampvoteringen på nominasjonsmøtet i Birkenes Høyre mandag kveld.

Arild Windsland ved kommunehus

Arild Windsland kan bli vraket som Høyres ordførerkandidat.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Nominasjonskomiteen har enstemmig foreslått å vrake Windsland, som nå er inne i sin første periode som ordfører, til fordel for Gunnar Høygilt.

– Det er signaler om at det vil komme benkeforslag på meg på førsteplassen. Da stiller jeg, jeg vil gjerne være med videre i Birkernes-politikken, sier Windsland.

– Hvorfor?

– Mitt viktigste motiv er kommunereformen. Etter all sannsynlighet blir dette de siste fire årene med Birkenes som egen kommune. Jeg synes det er viktig at Birkenes tar en posisjon i kommunedebatten, slik at vi kan få best mulig uttelling for de som bor i kommunen i dag. Jeg har skaffet meg kunnskap og ikke minst nettverk, sier han.

35 kan stemme

– Hvordan er nå forholdet til Gunnar Høygilt, motkandidaten?

– Jeg har ikke noe dårlig forhold til han. Men nå er vi i virkelig kamp mot hverandre, vi er inne i en politisk kamp. Men personlig er det ingen problemer, sier Windsland.

Gunnar Høygilt

Gunnar Høygilt.

Foto: Svein Sundsdal/NRK

Birkenes Høyre har 35 medlemmer som har anledning til å stemme. Også Gunnar Høygilt mener det er vanskelig å spå hva utfallet blir.

Jeg vet ikke hva resultatet blir i kveld, men jeg mener det er ganske åpent, sier Gunnar Høygilt, som er foreslått som ny ordførerkandidat.

Ligger lavt

Han forteller at han ikke har drevet valgkamp.

– Jeg ligger lavt, de vet hvem jeg er og jeg tror også at de vet hva de får hvis jeg blir valgt , sier Høygilt.

– Hvorfor stiller du som motkandidat til sittende ordfører?

– Hovedgrunnen er at nominasjonskomiteen i partiet så sterkt har ønsket at jeg skal stå på toppen av lista, og at de mener at de har et bredt fundament for dette ønsket, sier han.