Foreldre siktet for å ha knekt lårbein på nyfødt baby

Et foreldrepar fra Sørlandet er siktet for grov vold mot sin nyfødte baby. Legene oppdaget at et lårbein var knekt rett av.

– Bruddet i lårbeinet er i utgangspunktet uvanlig, men i tillegg var dette bruddet av en slik art at det bare kan være påført ved vold, skriver barnelegen som undersøkte babyen etter fødselen.

De alvorlige funnene førte til at politiet umiddelbart ble varslet.

– Knekt rett av

– Legene hadde mistanke om at skadene var påført barnet, sier politiadvokat Ingrid Thorsen til NRK.

I den samme legerapporten står det at bruddet var slik at beinet var knekt rett av og benpipene hadde forskjøvet seg betydelig

– Det er ulike typer skjelettskader og andre typer skader, uten at jeg kan gå nærmere inn på det, sier Thorsen.

Politiadvokaten understreker at barnet ikke har livstruende skader og det har vært behandlet på et sykehus her på Sørlandet.

Stoler ikke på forklaring

Faren til barnet har gitt en forklaring på hvorfor skadene har oppstått, men fagpersoner har ikke festet tillit til forklaringen.

Mannen skal ha opplyst at skadene oppstod i forbindelse med at babyen dultet borti en dørkarm.

– Vet et uhell slik faren beskrev som mulig årsak, ville man i verste fall fått et overfladisk brudd, skriver legen i rapporten.

Ingrid Thorsen

Politiadvokat Ingrid Thorsen.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Ikke livstruende skadet

Moren har i avhørt forklart at hun er den eneste som har tatt seg av barnet siden det ble født.

Tidligere i april ble foreldrene pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse mot en forsvarsløs person. Foreldrene nekter straffskyld.

De to sitter varetektsfengslet siktet for vold. Retten er bekymret for at de siktede vil forsøke på påvirke familiemedlemmer og samkjøre forklaringer dersom de blir løslatt.