Forberedt på tropisk storm – føler seg trygge

Søstrene Marina og Anna Larsen har foreløpig ikke latt seg skremme av den varslede stormen Pabuk. De føler seg trygge på hotellet på stranda, selv om det er varslet opptil sju meter høye bølger.

Marina og Anna Larsen

Marina Larsen (27) og søsteren Anna Larsen (24) fra Mandal er på ferieøya Koh Tao i Thailand.

– De ansatte på hotellet vi bor på er så rolige. Da tenker vi at det sikkert går greit, sier Anna Larsen (24).

Hun og søsteren Marina Larsen (27) er på øya Koh Tao i Thailand, én av flere øyer som ligger utsatt til for den tropiske stormen Pabuk som ventes over de sørlige delene av Thailand fredag ettermiddag.

Ifølge nyhetsbyrået Ap, kan stormen bli den verste i Thailand siden tyfonen Gay i 1989, da over 400 mennesker mistet livet.

Har ikke merket noe ennå

Søstrene Larsen fra Mandal fikk vite om hva som var i gjære onsdag, da de var på den betraktelig større naboøya Koh Phangan.

– Kvinnen som eier hostellet vi bodde på, fortalte at det var en storm på vei og at folk hadde begynt å ta inn løse gjenstander og sikre hus, sier Anna.

Ifølge søstrene virker det som om folk på øya de er nå, tar det litt roligere.

– Det er en litt annen stemning her, men det er kanskje fordi vi er på den siden av øya som ennå ikke har merket noe til stormen, sier Anna til NRK torsdag kveld.

De har fått høre at det er sterk vind og høye bølger på den andre siden av øya, men at vinden skal snu fredag. Det kan endre forholdene der de er nå.

Thailand Tropical Storm

Thailendere har tatt inn på et evakueringssenter i Nakhon Si Thammarat-provinsen på fastlandet i Thailand. Bildet er tatt torsdag 3. januar 2019.

Foto: Sumeth Panpetch / AP

Bor på stranda

I forbindelse med stormen, er det ventet kraftig vind, mye regn og opp mot sju meter høye bølger.

Det skremmer ikke søstrene som har tatt inn på et hotell på stranda. De føler seg trygge i rommet i fjerde etasje.

De har ikke tatt noen spesielle forholdsregler i forbindelse med stormen. De har ikke kjøpt inn noe ekstra mat, men har litt chips, sjokolade og cola tilgjengelig.

Torsdag begynte de på dykkesertifikatet og har fått beskjed om at de mest sannsynlig kan fullføre det fredag. Planen er å dykke i sjøen fredag ettermiddag.

Søstrenes far i Norge, som har lest seg opp i forbindelse med stormen, har ifølge søstrene funnet informasjon om at det er bade- og svømmeforbud på øyene i området nå. Det har imidlertid søstrene ikke hørt noe om.

Det er ikke sendt ut noe offisielt varsel om evakuering av øyene. Likevel har mange turister valgt å reise inn til fastlandet.

Thailand tropisk storm

på ferieøya Koh Samui i Thailand er det satt opp røde flagg på strendene. Det skal advare folk mot å bade.

Foto: Sithipong Charoenjai / AP