NRK Meny
Normal

Forbereder seg på snøfri vinterfestival

Onsdag går startskuddet for Arendal Vinterfestival. Skirenn midt i sentrum er ett av høydepunktene, men det kan by på noen utfordringer. Snøen smelter bort.

Mildværet skaper også hodebry for arrangørene av Arendal vinterfestival som starter på onsdag.
Det er meldt regn og sterk vind, og det truer skiløypa og isbanen i sentrum.

Vinter og snø hører sammen. Selv om kystnære Arendal slett ikke alltid har snø i vintermånedene, bør det være hvitt når det arrangeres vinterfestival.

Etter flere uker med snø og kulde, har plussgradene tatt over. Mildværet skaper hodebry for arrangørene.

– Den største utfordringen blir om vi klarer å få til en «såle» for skirenn, sier leder for Arendal vinterfest, Hans Birger Nilsen.

Satser på kortreist snø

Lørdag skal det arrangeres skirenn midt i byen, ett for barn og ett for voksne. For å redde arrangementet, er planen å hente snø fra et annet sted i kommunen.

For isbanen ser det også mørkt ut.

– Isbanen kan brukes nå, men hvis det blir fem varmegrader og kuling, ser jeg for meg at isen blir borte i løpet av uka, sier Nilsen.

– Kan være foruten

Selv om arrangørene helst hadde sett at snøen hadde fått ligge litt til, er andre fornøyde med at mildværet har kommet og at snøen er på retur.

– Det er trist for ungene, men for min del kan jeg godt være den foruten, sier Lise Evensen.

Arrangørene har imidlertid noen reserveløsninger. De er fast bestemt på å lage så mye vinterstemning som mulig, selv i en kanskje snøfri sørlandsby.