NRK Meny
Normal

– Blir utfordrende hvis også arendalitter er negative

Foran folkemøtet i Arendal neste uke sier prosjektleder Per Torgersen det kan bli utfordrende hvis arendalsfolk er like kritiske til de nye sykehusplanene som folk var i Flekkefjord.

Per W. Torgersen

Per Torgersen er klar for diskusjon og spørsmål på folkemøte i Arendal 24. april.

Foto: Jan Jørg Tomstad / NRK

– Det er selvfølgelig vanskelig hvis både Flekkefjord og Arendal har liten forståelse for våre analyser og forklaringer om fremtidens sykehus i Agder, sier prosjektleder Per Torgersen til NRK.

Torsdag i neste uke får han svar. Da arrangerer sykehuset nytt folkemøte på Sørlandet. Denne gangen er det Arendal som står for tur.

Det var i januar Torgersen la frem planene om et sykehus i Agder som de siste månedene har skapt reaksjoner i hele landsdelen.

Torgersen sier han er forberedt på at stemningen kan bli opphetet og lik den man opplevde i Flekkefjord. Utfordringen vil han ta når den kommer.

Spørsmål og diskusjon

– Vi har nå ute en foreløpig prosjektrapport på høring. Det er denne vi ønsker å informere om, samt forklare planene fremover. Deretter vil vi stille oss til disposisjon for spørsmål og diskusjon, sier Torgersen om planene før folkemøtet.

Sørlandet sykehus Arendal

Det er ikke mulig å utvide sykehuset i Arendal til et hovedsykehus for hele landsdelen. Det går frem av utviklingsplanen for Sørlandet sykehus frem mot 2030.

Foto: NRK

Han sier at det er forventet stinn brakke.

– Vi forventer et stort engasjement fordi vi tror at folk i Arendal bryr seg om helsetilbudet i byen sin, sier prosjektlederen.

Torgersen tror folk i Arendal er nysgjerrige på fremtidens sykehus.

– Vi regner med at lokalbefolkningen er spente på hva som skjer med sykehuset deres.

Reaksjoner

Da et liknende folkemøte ble holdt i Flekkefjord 6. februar i år var det kraftige reaksjoner på at sykehuset ble foreslått lagt ned.

Tror du folk i Arendal vil reagere på samme måte som i Flekkefjord der også sykehuset kan bli fjernet?

– Ja, i den foreløpige planen så kan dette få store følger for sykehuset i Arendal. Det tror vi innbyggere og politikere har sine meninger om.

Han sier de vil svare så godt de kan på innbyggernes spørsmål.

– I møtet vil vi prøve å forklare og begrunne de analyser og undersøkelser vi har gjort, og så må vi vente på høringsuttalelsen som kommer i løpet av høsten før vi kan ta noen beslutninger, sier Torgersen.

Folkets stemme

– Folkets stemme er viktig, særlig gjennom de politikerne de velger til å styre seg, sier prosjektlederen.

Han understreker at de er til for hele landsdelen.

– Vi er jo til for å betjene befolkningen på Sørlandet, da må vi også høre hele befolkningen på Sørlandet, sier Torgersen.