Jerv ett steg nærmere Eliteserien

Jerv holdt unna for Mjøndalen og kan drømme videre om spill i fotballens eliteserie. Det endte 2-1 etter lørdagens 45 minutter der Tonny Brochmann ble den største helten.

Jerv

Jerv leder 2-1 over Mjøndalen.

– Vi er videre, og det er knallgøy. Mulighetene er veldig gode nå, sier Jerv-kaptein Glenn Andersen til NRK etter kampen.

Nå venter cupfinalist Kongsvinger i neste runde. Jerv spilte i 3. divisjon så sent som i 2013. Lagene gjennomførte bare resten av kampen som ble avbrutt på 1-0 til Jerv for to uker siden. Da var baneforholdene helt håpløse.

Lørdag fikk spillerne langt bedre underlag. Mjøndalen kontret inn 1-1-målet.

Det kom etter at elendig Jerv-forsvarsspill åpnet for Magnus Sylling Olsens scoring.

Flere sjanser

Ikke lenge etter scoret Jervs Tonny Brochmann. Dansken bredsidet kontrollert inn et skudd fra 15-16 meter.

Jerv-supportere

Mange Jerv-supportere var på plass på Levermyr lørdag.

Mjøndalen pøste på med folk i angrep den siste halvtimen uten at det ga uttelling.

Gjestene hadde en kjempesjanse etter snaut 90 minutter. Mjøndalen hadde også en ball i mål etter det da keeperen deres headet ballen inn. Men det ble avblåst for frispark etter dytting.

– Vi fortjente seieren

Dette sa Jerv-trener Arne Sandstø til NRK etter kampen:

– Alt i alt er vi hakket bedre enn Mjøndalen, og vi fortjente å gå videre.

Jerv - Mjøndalen

Vanskelige spilleforhold gjorde at kvalifiseringskampen mellom Jerv og Mjøndalen ble stoppet etter første omgang.

Motstander for Jerv i neste kvalrunde er cupfinalist Kongsvinger. Vinneren av det oppgjøret møter så Stabæk i dobbeltkamp om den siste ledige plassen i eliteserien.

– Jeg håper Kongsvinger vinner cupfinalen i morgen slik at de fester hele uken før de kommer hit og taper til helgen. Vi skal være godt forberedt, smiler Sandstø.

Jerv-trener Arne Sandstø er fornøyd med dagens seier og ser frem til ny kvallikkamp mot Kongsvinger

Jerv-trener Arne Sandstø om seieren i kvalifiseringskampen mot Mjøndalen

Kvalifiseringskampen i starten av november mellom Jerv og Mjøndalen ble stoppet etter én omgang på grunn av vanskelige spilleforhold.

Jerv ledet 1–0 da kampen ble stoppet, og resultatet har blitt stående. Senest fredag gjorde Norges Fotballforbund det klart at de mener Levermyr stadion er i god nok stand til at andre omgang kan sparkes i gang.

Glen Andersen var fornøyd etter seieren mot Mjøndalen i dag

Jerv-Kaptein Glenn Andersen var fornøyd med seieren mot Mjøndalen i dag.

Mjøndal IF Trener Vegard Hansen var fornøyd med innsatsen, og skulle ønske de gikk videre.

Tonny Brochmann er fornøyd med målet han satt inn i andre omgang av kvalifiseringskampen mot Mjøndalen.

Tonni Brochman scoret den vinnende målet i dagens eliteseriekvalifiseringskamp mot Mjøndalen som Jerv vant 2-1.