Føler seg igjen trygg på jobb

Vold og trusler på jobb var dagligdags for ansatte i Nav Kristiansand. Men nå har nytt lokale og nye rutiner ført til at John-Kenneth Meberg igjen føler seg trygg på jobben.

Video Nav-ansatte føler seg igjen trygge på jobb

SE VIDEO: Nav-ansatte føler seg igjen trygge på jobb.

Førstekonsulent John-Kenneth Meberg i Nav Kristiansand fortalte i desember 2010 om hvordan han opplevde å bli angrepet på jobb.

Nav Kristiansand

Blant annet har Nav Kristiansand bedret vaktholdet.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

En misfornøyd bruker løp mot ham, tok karatespark, og ønsket å slå ham, fordi han var misfornøyd med et vedtak.

Etter dette følte Meberg stadig utrygghet på jobb, og han var ikke alene. Flere Nav-ansatte i Kristiansand fortalte at de opplevde å bli utsatt for vold på jobben.

Har satt inn flere tiltak

Men Nav i Kristiansand tok signalene fra sine ansatte på alvor og satte inn flere tiltak for å gjøre arbeidsplassen tryggere.

Elisabeth Engemyr

Leder i Nav Kristiansand, Elisabeth Engemyr, har satt inn flere tiltak for at de ansatte skal føle seg trygge.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Og i dag føler Meberg seg igjen trygg på jobb.

– Nå synes jeg det er mye enklere og bedre å gå på jobb enn det var. Enkelte dager var det tøft. Du gruet deg, spesielt før utbetalinger, for det var ikke system på systemet, sier Meberg.

Leder i Nav Kristiansand, Elisabeth Engemyr, sier de blant annet har jobbet opp mot politiet for å få råd og veiledning for å trygge de ansatte.

– Nå har vi liggende alarmer som ansatte kan trykke på om de føler seg truet. Da kommer sikkerhetsselskapet vårt med ei gang. Vi har utarbeidet veldig gode rutiner og vi har vakt, sier Engemyr.

Bedre lokaler

John-Kenneth Meberg

John-Kenneth Meberg er glad for at han igjen føler seg trygg på jobb.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Nav Kristiansand har også flyttet inn i nye lokaler. Det har ifølge de ansatte også hatt sin effekt.

Før var Nav Kristiansand delt inn i flere mindre lokaler, i dag er det et stort landskap som har nær 500 besøkende om dagen.

– Det er åpent, så jeg tror også det har en innvirkning på at folk er mer rolige. Alle hører det hvis en begynner å bråke. Jeg tror det var lettere å bråke i et lukket rom på små kontorer. Nå har i alle fall ikke jeg den frykten som jeg hadde, sier Meberg.