Evakuert etter brann

Susann Michelsen ble evakuert under ett døgn etter fødselen.

Ble evakuert fra føden

Susann Michelsen fødte i natt, og i dag ble hun evakuert fra fødeavdelinga til pasienthotellet, da det begynte å brenne på sykehuset i Arendal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Susann Michelsen fødte natt til torsdag, og torsdag ettermiddag ble hun evakuert da det begynte å brenne på sykehuset i Arendal.

Brannen på Sørlandet sykehus i Arendal er slukket og ingen personer ble skadd i brannen.

Brann på sykehuset i Arendal
Foto: Svein Sundsdal / NRK

- Det begytnte å brenne på taket. I dag holdt mannskaper på med å skifte takpapp. I den forbindelse har de brukt åpen ild.

Det opplyser teknisk vakt på sykehuset, Stein Erik Terjesen.

- Vi var heldige at det ikke var noen fødsel i gang, forteller Eriksen.

Brannvesenet fikk melding om brannen like før klokka 16.00. En time etter meldte brannvesenet at de hadde kontroll på brannen.

Fødeavdelinga evakuert

Brannsjef Jan Kongsvik i Arendal forteller at de evakuerte fødeavdelinga ved sykehuset, der det var 10 kvinner da brannen startet.

Brann på taket av sykehuset i Arendal
Foto: Svein Sundsdal / NRK

- Det er ikke en veldig omfattende brann. Det har brent inne i veggen og opp i taket, men vi har brannen under kontroll og driver nå etterslukking, sier Kongsvik.

- Fødeavdelinga var ikke truet av brann, men den ble evakuert for sikkerhets skyld. Brannen er i toppetasjen og mesteparten av røyken har gått ut, så det ikke så mye røyk inne i sykehuset, sier Kongsvik.

Født i natt - evakuert i dag

Lille Susanns baby ble evakuert
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Lille baby Michelsen ble født ved Sørlandet sykehus Arendal halv fire i natt. Det forteller mor til barnet, Susann. Men i ettermiddag opplevde babyen og moren dramatikken da de ble evakuert fra fødeavdelingen.

Holder vakt hele natta

Brannen skal ikke ha forårsaket store skader på sykehuset. Røyken rammet hovedsakelig fjerde etasje, og det skal ikke være omfattende vannskader nedover, men omfanget er ennå ikke klart, ifølge teknisk vakt Stein Erik Terjesen.

Stein Eriksen Terjesen, teknisk vakt ved sykehuset til høyre.

Stein Erik Terjesen til høyre.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Etterslukkinga vil pågå utover kvelden, og mannskaper skal holde kontroll på sykehuset hele natta.