Flyttet til Italia for å leve av kampsport

Madelen Søfteland fra Grimstad har flyttet til Italia for å leve av kampsport. Om tre uker skal hun ut i ny proffkamp.

Madelen Søfteland har to VM-sølv i kickboksing, og satser nå på kampsporten K1.

25-åringen har to VM-sølv og fem NM-gull i kickboksing. Nå satser hun på kampsporten K1, som er en blanding av boksing, karate og taekwondo.

Hun har bodd i Italia siden mars, og har allerede møtt verdensmesteren i K1. Hun steppet inn i en proffkamp på halvannen dags varsel.

– Det var spesielt. Jeg hadde ikke vært ute i hallen på forhånd, så første gang jeg kom inn i hallen var den full av mennesker. Da tenkte jeg bare «Oi, shit! Dette var stort», sier Søfteland.

Ny proffkamp i juli

Madelen Søfteland

Madelen Søfteland (t.v.) tok sølv i VM i november.

Foto: Per Ringsby

Debuten i K1 har gitt mersmak og ny motivasjon. Om tre uker venter proffkamp i Frankrike.

– Da møter jeg en italiensk fighter som har veldig mange kamper. Det er en erfaren motstander. Jeg har sett henne på video og forbereder med så godt jeg kan. Det blir en kjempetøff kamp, men jeg har troen på at jeg skal slå henne, sier Søfteland.

Nå er hun hjemme på ferie i Grimstad trener hun med sin tidligere trener Arild Mikalsen. Han har stor tro på den hardtslående sørlandsjenta.

– Hun har jobbet veldig hardt og er flik til å trene målrettet. Hun har det som skal til for å nå til topps, sier Mikalsen.

Vil inn i stor liga innen ett år

Madelen Søftelande

Madelen Søfteland.

Foto: Leif Dalen / NRK

Målet er å komme inn i de største proffligaene innen ett år og kunne leve av sporten. Da trenger hun noen kamper og bygge opp erfaring.

– Når jeg først gjør dette og legger så mye tid å arbeid ned i det, ønsker jeg å kunne leve av det og delta i de største stevnene, sier Søfteland.

Hun føler seg nå i sitt livs form og aller viktigst når hun skal i ringen, er å gi kamp på det nivået hun har inne.

– Det aller viktigste er å gjøre sitt beste. Hvis man går en dårlig kamp er det en forferdelig følelse å gå og kjenne på at man kunne gjort noe annerledes, sier Søfteland.