NRK Meny
Normal

Flytt til naboen

Bor du i Kristiansand og vil bygge hus, er det beste du kan gjøre å flytte.

Flyttebyrå
Foto: Richardsen, Tor / Scanpix

Det er snart ikke flere boligtomter igjen i Kristiansand, og den som vil bygge hus må finne andre kommuner.

Varaordfører Mette Gundersen i Kristiansand oppfordrer ikke folk til å flytte fra kommunen, men konstaterer at folk som vil ha tomter til hus, må belage seg på at de ikke vil finne slike tomter i kommunen om kort tid.

LES: MANGLER ENEBOLIGTOMTER

LES: MARKEDET STYRER TOMTESALGET

Kommunen hjelper med å tilrettelegge for eneboligtomter i nabokommunene.

Må lenger bort fra sentrum

Mette Gundersen

MÅ FLYTTE: Varaordfører Mette Gundersen sier folk må belage seg på å flytte ut av Kristiansand, dersom de vil ha tomt til enebolig.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

- Vi har allerede i dag et felles bo- og arbeidsmarked med våre omkringliggende kommuner. Dersom man har ønsker om en tomt for enebolig, må man nok i framtiden belage seg på å reise noe lenger vekk fra sentrum enn det vi har sett til nå, sier Gundersen.

Klarer ikke målene

Justneshalvøya blir et av de siste boligområdene som bygges ut i Kristiansand kommune - som har hatt som målsetting at alle skal få kjøpt tomt til enebolig, og alle skal få kjøpt seg leilighet - hvis de ønsker det. Nå må målsettingen forandres.

- Vi ser at de prinsippene er umulige å innfri. Markedet er presset og kommunen er ikke større enn den er. Derfor må vi revurdere de målsettingene man har hatt tidligere. Man må se seg om andre steder for å få en tomt til enebolig, sier Gundersen.  

Selv om markedet for eneboligtomter nå tømmes i Kristiansand, avviser varaordføreren at boligpolitikken i kommunen har vært feilslått.