NRK Meny
Normal

Flynonstop konkurs: – En trist dag for landsdelen

Flynonstop har begjært oppbud. Alle flyvninger fra og med tirsdag klokken 06 er innstilt.

Espen Hennig Olsen

Flynonstop-eier Espen Hennig-Olsen sier det er en trist dag for selskapet og for landsdelen. Her fra selskapets kontorer i Kongensgate i Kristiansand.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Dette er en trist dag for landsdelen og Flynonstop, sier eier Espen Hennig-Olsen til NRK.

Flynonstop

Kontoret til Flynonstop var tirsdag formiddag stengt, men det var hektisk aktivitet på innsiden.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Hennig-Olsen vil ikke gi ytterligere kommentarer til NRK før senere i dag.

Heller ikke salgssjef Christer Paulsen ønsker å si stort om saken.

– Vi fikk en fryktelig trist beskjed i dag morges. Mer kan jeg ikke si på dette tidspunktet, sier Paulsen.

Kort tid etter at meldingen om konkursen kom, var Paulsen på vei til byens reisebyråer.

Flyekspert og professor ved Norges Handelshøyskole, Frode Steen, uttalte da Flynonstop startet opp at han var skeptisk til om det ville overleve i det tøffe markedet. Han er ikke overrasket over at selskapet nå er konkurs.

– Det er en veldig usikker operasjon å knytte deg opp til et så bredt rutenettverk når du kun har ett fly. Da gjør du deg veldig sårbar, sier Steen.

Alle flyvninger innstilt

Flynonstop

Salgssjef i Flynonstop, Christer Paulsen, skimtes gjennom kontorvinduene i Kongensgate.

Foto: Odd Rømteland / NRK

På selskapets nettsider tirsdag formiddag beklager de å måtte legge ned:

«Vi beklager å måtte meddele at det i dag er sendt en begjæring om oppbud av Flynonstop AS. Dette betyr at alle våre flyvninger fra og med tirsdag 29.10.2013 kl. 06:00 har blitt innstilt.

Alle våre kunder må nå kontakte sitt kredittkortselskap/bankforbindelse med billettreferanse og innbetalingskvittering for å få sine billettutgifter refundert.»

Samtidig opplyser Flynonstop på sine nettsider at de har inngått avtale med SAS.

«Vi har fått hjelp fra SAS som vil gi våre kunder med billettreferanse hos FlyNonstop, adgang til å kjøpe nye billetter til spesialpris hos selskapet, forutsatt at det finnes tilgjengelige plasser på ønskede reisetidspunkt», skriver selskapet på sine nettsider.

Har flydd fra tre norske byer

Selskapet ble grunnlagt av Espen Hennig-Olsen, tidligere markedsføringsdirektør og deleier i Hennig-Olsen iskremfabrikk, i fjor. Flynonstop har drevet ett fly, et Embraer 190, med plass til rundt 100 passasjerer. Selskapet hadde sin første ordinære flyvning til Paris 25. april i år, og lanserte ruter til åtte europeiske destinasjoner.

Flynonstop

Flynonstops fly stod på bakken på Kjevik tirsdag formiddag.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

At selskapet har hatt problemer med billettsalget har ikke vært noen hemmelighet. I slutten av mai i år, allerede en måned etter oppstart, annonserte selskapet at de midlertidig kuttet rutene til Berlin og Paris gjennom sommeren, i tillegg til å kutte en av rutene til Parma.

Flynonstop lanserte også rute til Stockholm like før sommeren, men gjorde det klart at denne ble kansellert grunnet laber interesse tidligere i høst.

Lokket med kampanjetilbud

Selskapet har også, gjennom hele høsten, kjørt kampanjetilbud til flere destinasjoner med sterkt rabatterte priser. Men til tross for dette, har passasjerbelegget vært for lavt.

Selskapet har flydd fra Kristiansand, Ålesund og Bodø til flere europeiske destinasjoner.

Selskapet fikk et underskudd i 2012 på cirka 2,5 millioner kroner. Ved utgangen av 2012 hadde selskapet en samlet gjeld på 26,2 millioner kroner.

Kjenner du noen som er berørt av konkursen? Kontakt NRK på sorlandet@nrk.no eller telefon 38 12 12 20.