Smuglet kvinner med privatfly

To personer er siktet for menneskehandel etter at kvinner ble lokket med jobber og fløyet til Kristiansand for å selge sex.

Smuglet kvinner til Sørlandet

I dette flyet ble kvinner fra ungarn smuglet til Kristiansand, hvor de ble tvunget til å selge sex.

En mann og ei kvinne er siktet for menneskehandel i Kristiansand, og flere hundre menn på Sørlandet skal ha kjøpt sex fra ligaen, skriver VG.

LES: OMFATTENDE PROSTITUSJON

LES: SEXSALG FRA FLERE LEILIGHETER

Ligaen skal ha fløyet kvinner fra Øst-Europa til Kristiansand for at de skulle jobbe som prostituerte i byen. Kvinnene skal ha blitt lokket til Norge med andre jobber, men da de kom til byen måtte de selge sex og fikk ikke beholde pengene de tjente selv.

- To ungarske statsborgere er siktet. De skal ha forledet kvinner fra Ungarn til å prostituere seg i Norge, med å forespeile dem jobb som serveringsdamer her, sier politiadvokat Carl Henning Leknesund i Agder politidistrikt til NRK.

Fraktet med privatfly

Ifølge Tollvesenet landet et ungarsk propellfly tre ganger på Kristiansand lufthavn Kjevik i august. Det er piloten av dette flyet og ei 36 år gammel kvinne som er siktet for menneskehandel, men de to er ennå ikke pågrepet.

I ett av tilfellene var kvinnene så unge at reisefølget sa de var en familie med to tenåringsbarn. Piloten opplyste at han var aksjemegler med privatfly og at de skulle på ferie i ei uke.

Orket ikke mer

Politiet fikk vite om saken da ei av kvinnene i august ikke orket mer og gikk til politiet.

Politiet aksjonerte mot dette huset

I ei leilighet i dette huset i Kristiansand sentrum skal det ha blitt drevet bordell.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

- Jeg var redd, hadde ingen penger og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Det var som en dårlig film, men jeg hadde ikke noe valg, skal den 33 år gamle kvinna ha sagt til politiet ifølge VG.

Politiet vet ikke hvor mange kvinner som har blitt lokket til Sørlandet på denne måten.

- Slik vi har forstått det, så har kvinnene svart på jobbannonser i hjemlandet. Vi mistenker at det skal være snakk om flere kvinner som skal ha blitt lokket til dette, men hvor de er nå vet vi ikke, sier politiadvokat Carl Henning Leknesund.

I oktober ble tre personer siktet for hallikvirksomhet i Kristiansand etter en aksjon mot ei leilighet i sentrum der det ble funnet flere utenlandske kvinner.

LES: LEIDE UT TIL PROSTITUERTE FOR DOBBEL PRIS

Saken der de to ungarerne er siktet for menneskehandel er ifølge politiet en spin off av aksjonen i oktober.

Politiet mener en av de halliksiktede, en 52 år gammel kristiansander, var kontaktleddet mellom mellom ligaen og markedet i Kristiansand ved å tilrettelegge for prostitusjon.