NRK Meny
Normal

Flertall for svømmehall i Vennesla

Politikerne i Vennesla sier i formiddag ja til ny svømmeanlegg til 130 millioner kroner.

Nytt badeanlegg i Vennesla

Slik skal det nye svømmeanlegget i Vennesla se ut.

Foto: Illustrasjon: Egerdahl & Nordbø AS

– I motsetning til veldig mange andre idrettsanlegg som er beregnet på aktive idrettsutøvere, så er et svømmeanlegg et tilbud til alle, både unge og gamle, mosjonister og svømmere. Dette er en viktig ting for å utvikle kommunen, sier varaordfører Berit Kittelsen (Ap).

Berit Kittelsen

Varaordfører Berit Kittelsen (Ap) i Vennesla er veldig glad for at det etter alt å dømme blir flertall for nytt svømmeanlegg i kommunen.

Foto: Thomas Sommerset / NRK

Sammen med KrF og Sp har Ap blitt enige om å gå for full utbygging i plan- og økonomiutvalget i formiddag, ifølge Kittelsen.

– Det er et stort flertall for full utbygging, i tillegg til at vi legger inn full opprusting av varmtvannsbassenget.

I tillegg vil politikerne si ja til et varmegjenvinningsanlegg, som skal tjenes inn i løpet av tre år.

Viktig for folk

Rådmannen har tidligere frarådet bygging, etter at anbudene som kom inn var høyere enn det flertallet hadde satt som tak.

Men varaordføreren sier ny svømmehall er viktig for befolkninga.

– Vi har i dag det vi nærmest kan kalle et lite plaskebasseng. Skal vi ha en godt tilbud til en befolkning i sterk vekst, er dette ett av tiltakene vi mener er svært viktig.

For å finne penger til et svømmeanlegg til 130 millioner kroner, vil kommunen ta opp mer lån i tillegg til å ta 10 millioner kroner fra kommunens disposisjonsfond.

– Vi mener vi har finansielle muskler til å klare dette. Vi har skikket vårt økonomiske bo veldig godt gjennom mange år. Vi har lav gjeldsgrad i forhold til de fleste andre kommuner på Agder, og mener dette er en viktig sak, sier Kittelsen.