NRK Meny
Normal

Flere vil selge båten sin

Etter at salget av bruktbåter stupte i fjor, har antall båter for salg økt kraftig igjen de første månedene i år. Fjorårets solrike sommer er noe av grunnen, tror ekspertene.

Båtliv
Foto: Grøtt, Vegard / SCANPIX

Det er altså flere som ønsker å selge båtene sine, og tall fra nettstedet Finn.no viser en økning på over 30 prosent, sammenlignet med i fjor.

– I fjor var det helt stille, mens i år har jeg allerede fått mange henvendelser og vi er så vidt passert påske, sier Svein Arne Eikevoll.

Han viser gjerne frem sin nyoppussede Sørlandsnekke, som står oppstilt og klar for salg uten boligen i Arendal. Eikevoll prøvde også å selge båten i fjor på denne tida, men uten resultat. Nå prøver han igjen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Båt til salgs

Båteier Svein Arne Eikevoll viser gjerne frem sin nyoppussa Sørlandsnekke, som står oppstilt og klar for salg uten boligen i Arendal.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Eikevoll tror den fine sommeren i fjor har svært mye å si for sjansene til å få solgt båten.

– Det tror jeg har alt å si, ikke bare for bruktbåter, men hele markedet. Salget av nye båter påvirkes også av at folk for solgt de gamle, sier han.

Fin båtsommer

Landets største bruktmarked har de tre første månedene i år hatt 6600

Henrik Faller

Henrik Faller i Finn.no tror fjorårets solrike sommer får bruktbåtmarkedet til å ta av igjen.

Foto: Finn.no

salgsannonser ute for fritidsbåter på landsbasis, og det er 18 prosent flere enn i perioden i fjor. Og i mars var altså økningen enda større.

Henrik Faller er kommunikasjonsrådgiver på nettstedet, og han tror at fjorårets sommer gjør at flere nå mener de kan få solgt bruktbåtene sine.

– Den flotte solrike sommeren gjør at flere ser på Norge som feriemål til sommeren. Da øker også antallet båtannonser, tror Faller.

Påsken kom også seint i år, og det gjør at en del har valgt å legge ut båten for salg i mars, sier han.

– Kan gjøre kupp

At det nå blir flere båter tilgjengelige for salg, gjør at de som er på jakt etter fritidsbåt får mye å velge i – og mulighet for et båtkupp, tror Faller.

– Det virker som om mange har sittet på gjerdet det siste året, og ventet på at markedet skulle bli bedre, og at de nå håper på bedre tider og pris.

–Men betyr ikke flere bruktbåter for salg også lavere priser?

– Ikke nødvendigvis, for dette handler også om etterspørselen. Men økningen i vår gir i hvert fall muligheter for gode kjøp, mener Faller.

Les også:- Markedet er veldig bra.

Fritidsbåt

Den flotte sommeren i fjor kan bety økt omsetning av fritidsbåter i vår.

Foto: Philip Hofgaard / NRK