Flere vil bli viet av «flanell-ordføreren»:– Jeg er stort sett på tilbudssiden

For et halvt år siden ble Flekkefjord-ordføreren landskjent for et litt spesielt klesvalg da han ble valgt som ordfører. Nå vil flere brudepar bli viet av «flanellskjorte-ordføreren».

Ordfører i Flekkefjord, Torbjørn Klungland

UTENDØRSBRYLLUP: 24. april ble Anita Rafoss og Svein Ove Olsen viet av Flekkefjord-ordfører Torbjørn Klungland under åpen himmel ved Lindesnes fyr.

Foto: Privat

– Det er ikke så stivt, samtidig som det er en formell ting å gifte seg, men jeg stiller opp i flanell hvis noen ønsker det. Det er ikke noe problem, sier Torbjørn Klungland.

Flanellsskjorten ble først en «snakkis» etter et kaotisk bystyremøte i Flekkefjord i fjor høst, hvor Klungland med ni av 35 stemmer ble valgt som ny ordfører.

Etter et benkeforslag fra SV og støtte fra partiet Rødt, fikk Frp-politikeren noe overraskende ordførerkjedet rundt halsen.

Det hele ble omtalt som et «lokalpolitisk jordskjelv», men størst oppmerksomhet fikk Klunglands uformelle klesvalg. Over natten ble Klungland kjent som «flanell-ordføreren» i resten av landet.

Det var Avisen Agder som omtalte saken først.

Ordfører i Flekkefjord, Torbjørn Klungland

UFORMELL: Klungland syns det er koselig at folk velger en uformell feiring på en ellers formell dag.

Foto: Privat

– På tilbudssiden

Siden valget har ordføreren viet syv par, men det planlagt flere vielser de kommende ukene. Ifølge ordføreren er det mange par som ikke har lyst til å avlyse bryllupet, men heller ønsker å gjennomføre vielsen utendørs med få personer til stede.

– Det har rast inn et par nye bestillinger på fredag, så vi er oppe i tolv stykker før juni er over, så det er travle helger. Men jeg er fleksibel på datoer, så hvis noen ønsker å gifte seg på en onsdag, lørdag eller søndag, så går det også greit.

Kan de kreve at du vier dem i flanellsskjorten?

– Krever og krever. De spør jo, og jeg er stort sett på tilbudssiden, humrer ordføreren.

En av dem som krevde at vielsen skulle foretas i flanellsskjorten var Anita Rafoss. 24. april – seks måneder etter det famøse ordførervalget ga hun og Svein Ove Olsen hverandre sitt ja ved Lindesnes fyr.

– Jeg har fyrt ham litt opp med den flanellsskjorta. I begynnelsen var det jo det folk snakket litt om, ordføreren med flanellsskjorta, men etter han ble ordfører så har vi ikke sett så mye til den skjorta, og jeg har trukket litt i ham og etterlyst den, sier Anita Rafoss til Avisen Agder.

– Hva tenker du om oppmerksomheten rundt denne skjorten?

– Haha! Det er veldig mye da, men jeg syns det er koselig at noen vil ha dette inn i noe så viktig som et bryllup. Skjorten ble brukt 24. oktober fordi jeg ikke hadde noen idé om å bli ordfører, men så ble den jo veldig kjent da bildene gikk over hele landet, forteller Klungland lattermildt.