NRK Meny
Normal

Harde tak for å bli politi

Stadig flere sørlandsungdom ønsker å bli politi. I år er det 38 prosent flere søkere fra landsdelen til politihøgskolen enn det var i fjor.

Flere sørlendingen søker seg til politiyrket. Men først må det gjennom harde opptaksprøver.

NETT-TV: Stadig flere egder prøver å komme inn på Politihøgskolen. – Det høyner kvaliteten på politifolkene, mener politioverbetjent.

221 søkere fra Agder i år er i disse dager med på opptaksprøver til politihøgskolen. – Det er stort spekter i arbeidsoppgaver. Det gir motivasjon til mange til å søke seg til politiyrket, sier han.

Mer attraktivt

– Vi ser til forskjell fra i fjor at de unge er mer forberedte på de fysiske oppgavene, sier politioverbetjent Geir Iversen i Agder politidistrikt.

Flere og bedre søkere er godt nytt for agderpolitiets fremtid. Iversen mener dette vil øke kvaliteten på politiet de neste årene.

– Vi kan velge fra øverste hylle nå, til forskjell fra tidligere år da søkertallet var langt lavere. Det er fint å se at interessen går opp. Vi håper dette fortsetter, slik at søkermassen blir enda større og bedre, sier Iversen.

NETT-TV: Harde tak på opptakene

Se video fra opptaksprøvene i Kristiansand.

NETT-TV: Harde tak for å komme inn på politistudiet.

Nær halvparten av søkerne til Politihøgskolen er kvinner.

– Det er gledelig at antall kvinnelige søkere har gått opp. Det er ubetinget positivt og viktig for oss med en stor kvinneandel i politiyrket, sier Iversen.