60 personer pågrepet i narkoaksjoner i Lister

Politiet i Lister har rullet opp flere narkonettverk i Lister-regionen. 60 personer er pågrepet.

Etterforskningsleder Siv Tveit ved Flekkefjord politistasjon sier de nå har over 100 narkosaker etter aksjonene i Lister.

Etterforskningsleder Siv Tveit er bekymret over våpenbeslagene som er gjort under narkoaksjonene i Lister.

Tre større narkotikanettverk er rullet opp i Flekkefjord, Kvinesdal, og Lyngdal. Politiet mener det har vært en betydelig omsetning av narkotika i flere miljøer.

Tre narkonettverk


De tre nettverkene som er rullet opp, skal ifølge politiet ikke ha noen sammenheng ut over at de har solgt til de samme misbrukerne.

– Opprullingen av disse sakene viser at det er viktig å fokusere på narkotikamiljøer i tiden framover, mener lensmann og leder for politiet i Lister, Anne Margrethe Ruud.

Anne M. Ruud

Leder for politiet i Lister, lensmann Anne Margrethe Ruud, mener disse sakene viser at politiet må fortsette jobben mot narkomiljøene i Lister.

Foto: Lars Eie / NRK

Flere kilo

Til sammen har politiet beslaglagt flere kilo med hasj, marihuana og amfetamin, tabletter og mindre mengder av syntetisk narkotika, kjent som designer drugs. Siden sakene etterforskes ennå, vil politiet ikke si hvor mye som er beslaglagt.

Beslagla en halv million kroner

Politiet har beslaglagt over 500 000 kroner og det meste av pengene som er funnet, knyttes til en 24 år gammel asylsøker som ble pågrepet i Flekkefjord. I mannens leiligheten ble det også funnet en større mengde narkotika.

Mannen regnes som en av hovedleverandørene i ett av nettverkene og har vært varetektsfengslet siden pågripelsen i begynnelsen av desember i fjor.

Våpen

I forbindelse med opprullingen av narkomiljøene er det funnet flere våpen, blant annet pistol og stikk- og slagvåpen. Etterforskningsleder Siv Tveit ved Flekkefjord politistasjon er bekymret over våpenbeslagene.

Etterforskningsleder Siv Tveit

Etterforskningsleder Siv Tveit er også bekymret over våpenbeslagene.

Foto: Lars Eie / NRK

– Det er litt skremmende at det finnes mer og mer våpen. Det vil si at de kan bli brukt som en trussel mot politiet, sier Tveit.

Hun forteller at det er en omfattende sak som det er brukt mye ressurser på. Hun tror aksjonen vil har konsekvenser for narkotikamiljøene, men at det er mye mer å ta tak i på sikt.

– På kort sikt betyr det at folk må andre steder for å få tak i narkotika, men på lang sikt tror jeg det er mye mer vi kan avdekke etterhvert, sier Tveit.

Nye fjes

I forbindelse med opprullingen av de tre nettverkene jobber politiet nå med over 100 narkosaker som i løpet av kort tid blir sendt påtalemyndigheten. Flere av sakene betegnes som grove narkotikaforbrytelser.

De seksti personene som er pågrepet er menn og kvinner fra 17 år til 60 år. De er i hovedsak fra Kvinesdal, Lyngdal og Flekkefjord. Flere har vært ukjente for politiet.

Narkoaksjon i Listerregionen

Tre større narkotikanettverk er rullet opp i Flekkefjord, Kvinesdal, og Lyngdal.