NRK Meny
Normal

To pågrepet for innbrudd

Politiet har pågrepet to personer i Vågsbygd i Kristiansand etter en rekke innbrudd den siste tiden.

Innbrudd i Kristiansand

Politiet etterforsker en rekke innbrudd på Sørlandet. Dette bildet ble tatt etter et innbrudd i et hus i Kristiansand i helgen.

Foto: Privat

– Det ble i går pågrepet to litauere i Vågsbygd, hvor det har vært en del innbrudd. Det er en mann i 20-årene og en mann på 17 år, sier Petter Sandell, etterforskningsleder ved Agder politidistrikt.

De to pågrepne ble funnet i en bil.

I denne bilen fant politiet opplysninger som kan tyde på at de har tilknytning til et av innbruddstedene.

Flere innbrudd søndag

– Det er på dette grunnlaget de to nå er pågrepet, forteller Sandell.

Petter Sandell

Petter Sandell, etterforskningsleder ved Agder politidistrikt.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Senest søndag ble det registrert fire-fem innbrudd ulike steder i byen.

Politiet håper nå å kunne knytte de to bedre til det aktuelle stedet, og også til flere andre innbrudd i og rundt vinterferien.

Sandell vil ikke gå i detalj på hva som er funnet i denne saken, men politiet har i forbindelse med tidligere saker fortalt at det er tatt mye lett omsettelige varer som smykker og penger.

Visste hva de ville ha

Det er fortsatt usikkert om det er de samme personene som står bak innbruddene, eller om det dreier seg om enkeltstående tilfeller.

Politiet har tidligere bedt om tips i saken.

Ifølge politiet kan det virke som om innbruddstyvene som har herjet den siste tiden har hatt en viss oversikt over stedene hvor de har tatt seg inn.

– Det kan se ut som innbruddstyvene har hatt en viss peiling på at det har vært hus som de har visst har stått tomme, sier Sandell.