NRK Meny
Normal

Flertall for flere bommer og økte satser

Det er flertall blant politikerne i Kristiansand om å øke både bompunkter- og satser.

Bomringen Kristiansand

For snart tre år siden ble det innført rushtidsavgift i bomringen i Kristiansand.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Formannskapet gikk i dag gjennom premissene for bymiljøavtalen. Her var det klart flertall for økning.

– Det er tydelig at det å ha en mer rettferdig innkreving av bompengene, er det bredt flertall for i bystyret i Kristiansand, forteller orfører i Kristiansand Harald Furre (H).

Furre oppfatter at flertallet i formannskapet er innstilt på at satsene må økes

– Men det er ikke et flertall for å doble disse, forteller ordføreren.

Videre forhandlinger

Furre mener det ikke er usannsynlig at økningen kan lande på en 50 prosent økning i forhold til i dag. Ordføreren ønsker ikke å gå nærmere inn på hvor høy økning han selv vil akseptere.

– Det er behov for videre utredningsarbeid og det er behov for videre diskusjon i de politiske partiene før en kan være veldig tydelig på hvor mye økning man kan akseptere.

Harald Furre

Ordfører i Kristiansand, Harald Furre.

Foto: Thomas Sommerset / NRK

– En hovedoppgave for oss, som skal forhandle, er å sørge for at staten betaler mange av tiltakene som legges inn i bymiljøavtalen, sier Furre.

Videre legger han til at spørsmålet rundt hvor mye staten er villig til å betale, vil stå sentralt når de lokale satsene skal diskuteres.

Bompunkter

– Vi kommer til å få flere bompunkter istedenfor det klassiske begrepet bomring. Både i sentrum av Kristiansand, men også på øst- og vestsiden av byen, sa Furre etter møtet tidligere i dag.

– Flertallet i bystyret aksepterer at det også blir bom-innkrevingspunkter i og rundt Sørlandsparken, på samme måte som det er snakk om det på Lundsbroa og vest for sentrum, sier Furre.

Samtidig mener ordføreren det er viktig å understreke at timeregelen vil bestå. Det vil si at om du kjører gjennom to punkter på veien så skal du bare betale for ett, legger han til.