NRK Meny
Normal

Nye avhør i preste-saken

Poltiet har ikke tatt stilling til om den tidligere drapstruede sognepresten i Valle og Bykle skal tiltales.

Valle kirke

Presten i Valle kirke etterforskes av politiet

Foto: Nyhetsspiller / NRK

Politiet har gjort nye avhør i prestesaken i Valle. Flere personer som nå har vært inne, har ikke tidligere vært avhørt i saken, skriver avisa Setesdølen.

Politiet mener det er sognepresten selv som har fabrikkert truslene mot han og familien. Grunnen for mistanken mot presten er ifølge politiet avvik i forklaringen rundt fysiske funn, samt tekniske spor.

Presten fastholder sin forklaring, og hevder mistanken er grunnløs.

Trekker ut i tid

Politiet har foreløpig ikke fått svar på alle tekniske undersøkelser som er gjort i saken, blant annet undersøkelser av bilen. Det betyr at det kan trekke ut i tid før en eventuell tiltale er klar. Politiet håper spørsmålet om tiltale eller ikke kan bli avklart tidlig i høst.

- Det er i dag uråd å komme med noen dato, men tidlig i høst er i alle fall det målet vi har når det gjelder den avklaringen, sier politiførstebetjent Tor Kasin i Bygland til Setesdølen.

LES: BEKREFTER SABOTASJE MOT PRESTENS BIL

Kritisk advokat

Sogneprestens advokat, Sveinung Søndervik Johnsen, har uttalt seg kritisk til måten politiet har behandlet denne saken på.

– Politiet har mistenkt sognepresten i flere uker. Før avhøret hadde han status som mistenkt. Jeg ba politiet under avhøret om å bestemme seg om de skulle sikte han eller ikke. Likevel vil de fortsatt opprettholde statusen som mistenkt, sa Sveinung Søndervik Johnsen til NRK tidligere denne måneden

LES: FORSVAREREN KRITISERER POLITIET

Video nsps_upload_2009_7_17_15_47_11_902.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.