Flere artister til Quart

Korn, Volbeat, Paperboys og Chris Cornell kommer til Quart 2009.

Jonathan Davis fra Korn

Jonathan Davis fra Korn kommer til Quart.

Foto: LAURENT GILLIERON / AP

Chris Cornell

Chris Cornell kommer til Quart.

Foto: Thomas Sørensen / NRK

I kveld slapp Quartfestivalen flere nye artister til sommerens festival.

Korn, Volbeat, Paperboys og Chris Cornell er bekreftet til Quart 2009.

Quart Live: Korn

Etter over 30 millioner solgte plater verden over kan man trygt si at Korn er et av de mestselgende heavy metal band noensinne, og regnes som foregangsfigurer innen nu-metal sjangeren.

Bandet har åtte studioalbumer, to bestselgeralbumer, et livealbum og et MTV Unplugged-album som har vært topp 10 på Billboard Topp 200.

Fem av deres albumer har blitt solgt til platina og Korn har vunnet to Grammy Awards.

Korn skal etter planen komme med nytt album i 2009 og produseres av Ross Robinson, mannen bak de to første albumene som satte standarden for en hel sjanger.

Quart Live: Volbeat

Vinnie

Også Vinnie i Paperboys er bekreftet til Quart.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Volbeat er et rockeband fra Danmark, grunnlagt i 2001. De ga ut sitt første album The Strength/The Sound/The Songs i 2005 og fulgte opp med Rock den Rebel/Metal the Devil som ble utgitt i februar 2007.

I mars 2007 toppet platen den danske album-listen som bestselgende album, det første metal album noensinne til å gjøre det. Det ble også kåret til årets album av MetalHammer i Tyskland og Italia.

Deres tredje fullengder kom i 2008 og fikk navnet Guitar Gangster & Cadillac Blood.

Kritikkene har stort sett vært glimrende, og The Strength/The Sound/The Songs fikk 10/10 av det tyske hard rock magazine RockHard.

Volbeat får også mye skryt for sine liveopptredener. Deres konsert på Roskilde Festival 2006 fikk 6/6 stjerner i den danske avisen BT. De åpnet samme festival i 2007, og varmet opp for selveste Metallica.

De har akkurat gjennomført en turne i Norge for fulle saler og med fantastiske kritikker og nå kommer de altså til Odderøya Amfi 1 juli.

Quart Live: Chris Cornell

Med Soundgarden og Audioslave i bagasjen, samt en solokarriere som inkluderer tittelkuttet til James Bond: Casino Royale, er Chris tilbake på Amfiet.

Denne mannen trenger ikke nærmere presentasjon.

Quart Beach: Paperboys

Etter at Paperboys la opp i 2006 er den suksessrike gruppen nå tilbake i rampelyset - og klare for Quart 09.

De regnes som en av landets mest suksessrike Hip-Hop grupper, og utgivelsene deres har blitt kritikerrost og solgt til gull.

Med årets comback er duoen utvidet til en trio, det nye medlemmet er Anders Møller, kjent fra Euroboys og Kåre & The Cavemen.

Paperboys er kjent for å gjøre eksplosive konserter, så her er det bare å stille seg i kø for konserten torsdag 2. juli.