Flekkefjæring pågrepet i politiaksjon mot hackermiljø

En person er pågrepet i Flekkefjord, mistenkt for datakriminalitet. Til sammen er fem personer pågrepet i fire politidistrikt i en aksjon mot hackere.

Facebook

Fem personer er pågrepet for å ha hacket seg inn på blant annet Facebook-kontoer.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK

Personene som er pågrepet er mellom 17 og 21 år gamle, og skal ha hacket Facebook-profiler og andre sosiale medier, melder Aftenposten.

Pågrepet for trusler

– Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet en person og foretatt en ransaking i hjemmet hans, i en bistandssak til Oslo politidistrikt, sier politiadvokat Hellek Rue ved Agder politidistrikt.

– Han er pågrepet for trusler. Han befinner seg nå på Flekkefjord politistasjon, hvor han blir avhørt av politiet, sier Rue til NRK ved 12.15-tiden.

Under ransakelsen i flekkefjæringens hjem onsdag morgen ble det beslaglagt datautstyr.

Om den unge mannen skal varetektsfengsles skal klargjøres med Oslo politidistrikt, som koordinerer aksjonen der også Kripos er involvert.

Tuklet med andres Facebook-profiler

Alle fem ungdommene som er pågrepet skal være siktet for grove trusler.

De har hacket seg inn på enkeltpersoners epost og dermed fått tilgang til passord og epostadresser. Slik har de logget seg på andres Facebook-profiler.

– Der har de lagt ut bilder og kommentarer. I forbindelse med at dette har blitt oppdaget av de fornærmede har det oppstått trusler. De har ønsket seg gjenytelser, sier politioverbetjent Hanne Persson ved Majorstua politistasjon i Oslo.

Hva slags gjenytelser hackerne har ønsket seg vil hun foreløpig ikke kommentere av hensyn til etterforskningen.

Alvorlig sak

Politiet ser på saken som svært alvorlig og understreker at det fortsatt gjenstår mye etterforskning.

Inntil videre er det imidlertid ikke planer om nye pågripelser i forbindelse med aksjonen mot hackermiljøet, heller ikke på Agder.

– Vi har fått anmodning om pågripelse av denne personen. Den er foretatt, sier politiadvokat Rue på Agder.