FK Donn inviterer flyktninger til trening

FK Donn vil hjelpe med integreringen av flyktninger. Det gjør de på den måten de kan best, ved å invitere dem på fotballtrening.

Hwdayatullah Ghanizadah

Fotballklubben Donn i Kristiansand inviterer asylsøkere fra kommunen til ukentlig fotballtrening. Målet er å skape glede og moro i en tilværelse som for mange preges av traumatisk fortid.

Hwdayatullah Ghanizadah (16) gikk fra Afghanistan til Norge da han måtte flykte fra hjemlandet. Torsdag formiddag var han én av dem som stilte opp på Kongsgårdbanen i Kristiansand, hvor FK Donn arrangerte felles trening.

– Jeg hørte om arrangementet gjennom velkomstsenteret. Jeg liker å spille fotball og føler meg heldig som får være med, forteller han.

– Håper på å få spille med Start

Hwdayatullah Ghanizadah

Hwdayatullah Ghanizadah fra Afghanistan er glad for å få være med å spille fotball.

Foto: Anne Wirsching / NRK

I Norge føler han seg trygg og fri til å drive med det han liker, slik som fotball. Han forteller også at IK Start har blitt hans favorittlag, i tillegg til FC Barcelona på internasjonalt nivå.

– Jeg håper på å kanskje få spille med Start en dag, sier Ghanizadah engasjert.

I samarbeid med organisasjonen Refugees Welcome to Agder, arrangerer Donn fotballtreninger som er åpne for flyktninger. Treningene vil foregå hver torsdag formiddag, og skal være et tilbud for alle aldersgrupper.

– Et internasjonalt språk

Donn-spiller Tore Tønnesen forteller at historiene han hører fra flyktningene, gjør inntrykk. Han er glad for å kunne bidra til å spre litt glede.

– På fotballbanen kan de glemme traumene sine en time eller to. Å vite det, gir oss mye.

Tønnessen tror fotball er en god måte å integrere flyktninger på, fordi det er et spill som engasjerer på tvers av morsmål og bakgrunn.

– Det er et internasjonalt språk. Alle har spilt fotball, sier han.

Tore Tønnesen

Donn-spiller Tore Tønnesen er glad for å kunne bidra til å spre litt glede.

Foto: Anne Wirsching / NRK

I vinter reiste Tønnesen og resten av laget rundt til flyktningsentrene i Kristiansand. Da det ble foreslått å arrangere fotballtreninger, var det mange som meldte sin interesse.

Ettersom treningene er på formiddagen, vil det være vanskelig for dem som går på skole å delta. Tønnesen håper på å kunne utvide tilbudet slik at flere kan bli med.