Tvedestrandsfjorden
Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Fiskeforbud i Tvedestrand

Oppsummert

Fiskeforbudet i Tvedestrand de siste årene har halvert dødeligheten og gitt lang større torsk i området, mener havforskere.

 • Stemmetabben rettes i kommunestyret

  – Stemmetabben rundt avstemmingen om fiskeforbudet i Tvedestrandfjorden i planutvalget i Tvedestrand i går kveld påvirker ikke den endelige avgjørelsen som tas i kommunestyret neste uke, sier ordfører i Tvedestrand, Jan Dukene.

  Ordføreren i Tvedestrand, Jan Dukene, på telefon fra Roma om avstemningsfeilen.
 • Stemmetabbe i Tvedestrand

  Representantene til Tvedestrand Tverrpolitisk Liste (TTL) stemte feil da planutvalget i kveld gikk inn for å droppe fiskeforbudet i Tvedestrandsfjorden. – Jeg legger meg flat, jeg gjorde en feil og villedet de andre, sier Kristian Knutsen. Dette betyr at det reelt var stort flertall for å opprettholde den omstridte forbudssonen.

  Går imot fiskeforbud
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
Ordføreren i Tvedestrand, Jan Dukene, på telefon fra Roma om avstemningsfeilen.
Det fem år lange fiskeforbudet i deler av Tvedestrandsfjorden har gitt langt større torsk i området, mener havforskere. Nå starter diskusjonen om man skal fortsette å nekte folk å fiske.
Diverse av havforskere i Tvedestandsfjorden, drar opp ruser. Fisk, ål, hummer. Torsk etc. Merker torsk. Undersøker fisk. Forskerbåt i fart. Tvedestrandsfjorden. Fritidsbåt med hytter og brygger bak.(Ved Furøya)