NRK Meny
Normal

Fire Vipers-spillere til håndball-VM

Fire av spillerne på Vipers skal spille landslagshåndball i VM - for tre forskjellige nasjoner.

Marta Tomac spiller for Norge, Jessy Kramer og Lynn Knippenborg spiller for Nederland og Sakura Hauge skal spille for Japan under Håndball-VM i Danmark.

NETT-TV: Marta Tomac (f.v.),Jessy Kramer, Sakura Hauge og Lynn Knippenborg spiller til daglig håndball for Vipers. Under VM skal de spille mot hverandre på tre forskjellige landslag.

Vipers spilte i går kvalifiseringskamp til europacupen mot Halden og vant sammenlagt 47-39. Fire av spillerne fra Kristiansand-laget reiser om to uker til Danmark for å spille VM-kamper, men de representer tre forskjellige nasjoner:

Marta Tomac spiller for Norge, Jessy Kramer og Lynn Knippenborg spiller for Nederland og Sakura Hauge skal spille for Japan.

– Gjør Vipers attraktiv som klubb

Trener Gunnar Pettersen synes det er stas å sende av gårde fire spillere til VM.

Gunnar Pettersen
Foto: Thomas Sommerset / NRK

– For Vipers er det gjevt å ha fire landslagsspillere på laget. Vi ønsker alltid å være på høyest mulig nivå, og det å kunne skilte med landslagsspillere fra forskjellige nasjoner blir lagt merke til av andre klubber og andre spillere, sier Pettersen.

Han tror det vil gjøre Vipers til en enda mer attraktiv klubb i håndball-Norge.

– Det vil nok kunne føre til at det er lettere for Vipers å rekruttere gode spillere i fremtiden, sier den avtroppende treneren.

Etter sesongen slutter han som Vipers-trener, og skal videre være tv-kommentator for Viasat.

– Hardt arbeid

Keeper Sakura Hauge har dobbelt statsborgerskap, norsk og japansk, og skal spille for Japan under VM. Hun har en enkel forklaring på hvorfor Vipers blir så godt representert i verdensmesterskapet.

– Jeg tror grunnen til at vi er så mange landslagsspillere på Vipers ganske enkelt er at klubben har fått tak i mange gode spillere som har utviklet seg gjennom mange år, sier Hauge.

Marta Tomac, Vipers Kristiansand

Marta Tomac har vært svært god for Vipers Kristiansand denne sesongen. Hun er med i den norske VM-troppen som reiser til Danmark i desember.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Marta Tomac, som VM-debuterer for det norske landslaget, sier det er hardt arbeid som har ført til dette.

– Vi er en gjeng som er glade i å jobbe, og som har satt oss gode mål. Så har vi gjennom god trening og oppfølging klart å nå de målene. Det er hardt arbeid som ligger bak, men vi har nok en fordel i og med at vi har flere spillere med internasjonal erfaring, sier hun.

Tomac har spilt i Byåsen, Selbu og Utleira før hun kom til Kristiansand og Vipers før denne sesongen.

Gleder seg til å oppleve stemningen

Lagvenninnene gleder seg mest til å oppleve den gode stemningen under VM, og håper det kommer mange tilskuere på kampene.

– Det blir noe nytt og spennende for meg. Jeg skal nyte hvert øyeblikk, og få med meg masse erfaring, sier Marta Tomac.

Selv tror hun Norge kommer til å nå langt i VM.

– Jeg håper og tror Norge tar medalje. Jeg skal i alle fall gjøre mitt beste for at vi vinner kampene, sier Tomac.

Nederlenderne Jessy Kramer og Lynn Knippenborg ser også frem til å spille håndball i VM, og håper Nederland vinner mesterskapet. Men de tror Norge vil gjøre det vanskelig for dem.

– Norge er et godt lag, så det vil bli vanskelig for oss å slå dem, sier Kramer.

– Jeg tror selvfølgelig vi vinner, sier Knippenborg og ler.