Fire lyngdøler pågrepet i Tina-saken - preger byen

Alle de fire siktede i Tina-saken har eller har hatt tilknytning til Lyngdal i Vest-Agder, opplyser politiet. Pågripelsene preger byen torsdag kveld.

Lyngdal torsdag kveld

Lensmannskontoret i Lyngdal torsdag kveld. Flere personer er arrestert i forbindelse med Tina saken og alle fire har tilknytning til Lyngdalsområdet.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Tre av mennene er født i 1979, mens den siste pågrepne er født i 1976. Alle er siktet for drap eller medvirkningen til drapet på Tina Jørgensen for 15 år siden.

– Vi vet at de har eller har hatt tilknytning til Lyngdal-området, opplyste politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl på pressekonferansen i Stavanger torsdag kveld.

En kilde NRK har snakket med forteller at alle de fire siktede kjenner hverandre, og at de alle kjente Tina Jørgensen.

Preger Lyngdal

Pågripelsene preger Lyngdal torsdag kveld, og folk sier de er overrasket over at fire menn med tilknytning til byen er pågrepet og siktet i den alvorlige saken.

Mennene skal ikke ha tilhørt noe kriminelt miljø.

Lyngdal torsdag kveld

Stille i Lyngdal torsdag kveld. De fire siktede avhøres i Stavanger.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

VG skriver at politiet har sikret seg datautstyr og annet elektronisk utstyr fra boligen til den ene pågrepne – i tillegg til å sikre seg brukernavn og passord til profiler på sosiale medier

Samme vennekrets

Alle de fire skal ha tilhørt samme omgangskrets i ungdomstiden i Lyngdal. Og alle fire kjente Tina Jørgensen, som pleide å feriere i Lyngdal. Etter det NRK kjenner til er minst to av de siktede fortsatt kamerater i dag.

NRK har snakket med en person i Lyngdal som kjenner alle de siktede. Han sier han er sjokkert over at de fire er siktet i forbindelse med drapet på Tina Jørgensen, som han også kjente fra hennes ferieopphold i Lyngdal.

– Vi var en stor vennegjeng som ofte var på fest sammen, sier han.

Den første mannen som ble siktet i saken har ikke tidligere vært i politiets søkelys, og skal ha kjent Tina Jørgensen godt. Han ble arrestert i Lyngdal onsdag, og skal fremstilles for varetektsfengsling i morgen tidlig.

– Pågripelsen skjedde ved at politiet kom og oppsøkte min klient, og det hele var udramatisk, sier mannens forsvarer Odd Rune Torstrup.

– Jeg vil ikke si noe om hva min klient har forklart til politiet før de tre andre siktede er avhørt, sier han.

Ifølge Fædrelandsvennen skal mannen ha kommet med informasjon til politiet som førte dem på sporet av de tre andre pågrepne.

Forsvarer Odd Rune Torstrup sier det var ventet at de tre andre siktede ville bli pågrepet i løpet av torsdagen, men ville altså ikke si noe om hva som er kommet frem i avhør.

NETT-TV: – Dette er en stor sak for Lyngdal
Lyngdals ordfører Jan Kristensen sier kommunen kan stille opp med kriseteam og åpne hus.

– Denne saken rammer oss hardt, sier Lyngdal-ordfører Jan Kristensen.

Alle bor i Vest-Agder

Torsdag ble nok en 36-årig mann pågrepet og siktet. Han meldte seg i Kristiansand på oppfordring fra politiet.

Torsdag ettermiddag sperret politiet av en bolig i Lyngdal, og pågrep en tredje 36 år gammel mann.

Torsdag kveld ble en 38 år gammel mann pågrepet, også han i Lyngdal.

To av de tre siste som er pågrepet har ankommet politistasjonen i Stavanger og vil bli avhørt i kveld eller natt. De tre siste siktede skal forsvares av henholdsvis Trond Wåland, Ørjan Eskeland og Olav Sylte.

Politiet vil ikke si noe om beviser de eventuelt sitter på. De fire kan bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen. Ingen av dem har vært etterforsket i saken tidligere.

NETT-TV: Lyngdal preget av pågripelsene

Folk i Lyngdal er preget av utvikling i Tina-saken der 2 menn nå er siktet for drap eller medvirkning til drap og en tredje skal være arrestert av politiet. 2 av dem skal være fra Lyngdal.

Folk i Lyngdal er preget av utvikling i Tina-saken der flere menn med tilknytning til Lyngdal nå er siktet for drap eller medvirkning til drap og en tredje skal være arrestert av politiet.

Forsvant i 2000

Tina Jørgensen forsvant fra Stavanger sentrum natt til søndag 24. september i 2000. 20-åringen ble funnet ved en tilfeldighet 26. oktober. Hun lå skjult i en kum ved Bore kirke, tre mil utenfor Stavanger. Hva som skjedde før hun ble plassert i kummen, har vært et mysterium for politiet.

Politiet tok opp saken på nytt i mars 2013, etter å ha mottatt mange tips over en lengre periode. En etterforskningsgruppe jobbet frem til september med ulike spor, og særskilt med kartlegging av Tinas siste bevegelser, men det fremkom ingen opplysninger som kunne føre til en oppklaring av saken.

NETT-TV: Fra politiets pressekonferanse

Pressekonferanse angående de fire siktede i Tina-saken

NETT-TV: Politiet fortalte torsdag kveld at fire er pågrepet i saken, og at alle er fra Vest-Agder.