Fire reddet fra holme etter grunnstøting

Fire personer ble plukket opp av Sea King helikopter fra en holme i natt etter at de gikk på grunn med en fritidsbåt ved Søndre Katland i Farsund i Vest-Agder.

Redningsaksjon Farsund

Båten ble liggende igjen i fjæresteinene etter at de fire personene ble reddet fra en holme.

Foto: Redningsselskapet/Oscar Tybring

Båten grunnstøtte ved Katland fyr utenfor Farsund litt før midnatt. Båten stod godt på grunn og tok inn vann.

– Mannskapet på fire personer kunne gå i land på holmen ved Kartlandet fyr. Det er mange skjær i området rundt fyret og det var for risikabelt for redningsskøyta å gå inn til skjæret og ta dem om bord, ifølge mannskapet på redningsskøyta.

Fikk bistand av Sea King

Redningsaksjon ved Farsund

På grunn av bølger kunne i redningsskøyta Oscar Tybring komme inntil holmen for å berge de fire som hadde kommet seg i land.

Foto: Redningsselskapet/Oscar Tybring

Redningsskøyta Oscar Tybring rykket ut klokken 22.50 og fant båten og mannskapet i sikkerhet i land på holmen.

Men siden redningsskøyta ikke kom seg inntil land på grunn av høye bølger ble redningshelikopter fra Sola tilkalt rundt midnatt for å berge de fire som hadde kommet seg i land.

– Vi fikk melding om en 46 fots trebåt som hadde grunnstøtt syd av Farsund. Da redningsskøyta kom frem stod mannskapet på fire på holmen. Båten lå i fjæresteinene, sier redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Det var høye bølger i området.

– På grunn av forholdene klarte ikke redningsskøyta å komme inn og få berget ut de fire personene. Dermed sendte vi ned SeaKing helikopter fra Sola som plukket dem opp og fløy dem til Stavanger, sier redningslederen.

Klokken 00.25 var alle fire tatt ombord i helikopteret.

Havarert skøyte ved Farsund

Ved 12-tiden tirsdag ligger havaristen fast på holmen der den forliste cirka 12 timer tidligere ved Katland fyr utenfor Farsund.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Ikke skadd

De fire skal ikke være fysisk skadd. Havaristen ligger fortsatt på grunn ved fyret.

– Båten ligger igjen på skjæret. Den lå for dypt til at redningsskøyta klarte å ta den med, sier Åmlid.

– Hva som skjer videre med havaristen er opp til forsikringsselskapet, sier Lars Kristian Enger, pressevakt i Redningsselskapet.

Laster Twitter-innhold