Hopp til innhold

Fire nye klare for Hovefest

Hovefestivalens Toffen Gunnufsen kan i dag, fredag, presentere fire nye artister til årets program.

hove-toffen
Foto: Schrøder Tor Erik / SCANPIX

Jesse Jones , All Time Low, Kylesa og Anna Calvi er alle klare for Hove 2011, og med en musikalsk spennvidde fra norsk drabantby-rap til stoner metal fra sørstatene i USA er det god spredning både geografisk og sjangermessig på de fire artistene. Bookingansvarlig Toffen Gunnufsen er godt fornøyd med å kunne tilby spennende ny musikk til sommeren:

Gunnufsen godt fornøyd

– Vi er ennå veldig tidlig i booking-fasen, men det er fint å kunne slippe artister for enhver smak så tidlig. Hovefestivalen har en av landets bredeste dekninger sjangermessig, og skal fortsatt være en festival der man skal kunne oppdage ny og spennende musikk innenfor de fleste sjangre, sier han.

JESSE JONES (NO)


Norsk hiphops heiteste potet akkurat nå har hatt heltestatus i undergrunnen en stund, men Jesse Jones fra Haugenstua i Oslo har enda tilgode å gi ute en langspiller, skriver Hovefestivalen i en pressemelding. Nå er ventetiden snart over. "12 blokker, 1 vei inn" slippes i løpet av våren 2011 og har blitt beskrevet som "det mest ektefølte en norsk musiker har gjort siden Espen Beranek Holm ba Norge «Dra til hælvete»”. Jesse Jones ble i sin tid oppdaget av den svenske rap-stjernen Ken Ring og har de siste årene jobbet tett med både Ken og hans norske kumpanjong, Tommy Tee.

ALL TIME LOW (US)


Alex Gaskarth, Jack Barakat, Zack Merrick og Rian Dawson fra Baltimore, USA startet opp for sju år siden, mens de fortsatt gikk på high school. Med en fengende form for pop-punk har bandet siden den gang bygget seg en solid fanskare over hele verden, og debuterte på fjerdeplass på Billboard-lista med deres forrige album, "Nothing Personal" i 2009. I mars kommer neste album, "Dirty Work", ut – deres første på stort internasjonalt plateselskap. Live er bandet en energibombe, med tette riff og mye trøkk.

KYLESA (US)


Kylesa er et kompromissløst metal-band fra Savannah i USA, som gjennom ti år har opparbeidet seg kultstatus i metalkretser. Med innslag av stoner rock, psykedelia, crust punk og sludge metal låter de som ingen andre, og stiller på scenen med to trommeslagere og tre vokalister. Tungt er ordet brukt til å beskrive gruppa live, og deres forrige album "Spiral Shadow" fra 2010 oppnådde utrolige 8.4 av 10 hos det annerkjente musikknettstedet Pitchfork.com. Bandet har flere gange turnert med Mastadon og har av kritikere blitt sammenlignet med alt fra Black Sabbath og Black Flag til Pink Floyd.

ANNA CALVI (IT/UK)


Italiensk-engelske Anna Calvi ble nylig rangert høyt oppe på listen "Sound of 2011" av BBC og gir i disse dager ut det selvtitulerte debutalbumet sitt på annerkjente Domino Records. Musikalsk har Anna Calvi blitt sammenlignet med Chrissie Hynde, Patti Smith, Nina Simone og PJ Harvey, men Calvi står støtt på egne ben, og har et helt personlig uttrykk. Første singel fra plata er en tolkning av Edith Piafs berømte låt "Jezebel", der Calvis stemme veksler mellom klassisk opera og klassisk punk. Mørk, mystisk og spennende – Anna Calvi bringer magi til Hoveskogene.